ONA JE SEKS-BOMBA 20. VEKA: A svi NJENO IME izgovaraju pogrešno!

Bila je očaravajuća, fascinantna i seksepilna. Jedinstvena diva - MERILIN. Originalno - Norma Džin

Merlin Monro, kako njeno ime i prezime svi u Srbiji izgovaraju, ne zove se tako. Njeno ime je Merilin Monro (sa još jednim i). A zapravo joj je to bilo umetničko ime.

Rođena je kao Norma Džin 1. juna 1926. Da je živa, danas bi imala 90 godina.

Njena smrt je zatvorena crna kutija puna tajni. I dalje u medijima, 54 godine otkad je proglašeno da je izvršila samoustivo, postoje spekulacije o tome da to nije bio nesrećni slučaj, već da je ubijena.

U Srbiji su je prozvali Merlin i verujemo da većina ljudi nije ni svesna da joj se umetničko ime piše u originalu Marilyn Monroe (zato je Merilin, a ne Merlin). Mi Srbi volimo da krstimo ljude, pa smo tako isto uradili kad su u pitanju sledeća imena Al Paćino (umesto Pačino), Elvis Prisli (umesto Presli) i tako dalje.

Zanimljivo je to da se ona prva žena koja je krasila naslovnu stranu Plejboja, časopisa koji je osnovao Hju Hefner (1926). Zbog njenih golih slika u tom časopisu izbio je skandal. Kada su je novinari pitali šta voli da nosi u krevetu, rekla je: - Šanel 5. Kada su je pitali šta je imala na sebi prilikom slikanja, rekla je: - Radio.

Glumila je i u komedijama, i u dramama i u mjuziklima.

Njeni biografi kažu da je, i pored urođenog seksepila (a ne seksipila) bila duboko nesigurna, nesrećna i nevoljena. Govore još i to da se ceo život tražila u pogrešnim muškarcima.

Dana 5. avgusta, kada ju je spremačica našla mrtvu na krevetu, objavljeno je u medijima da je uzrok smrti predoziranje tabletama za spavanje.

Sirota, prelepa, snažno krhka, odistinski naivno nežna Merilin Monro. 

Podsetimo se scene iz filma Neki to vole vruće. Pogledajte video:

(Tanja Milanović)