TOP 9: Najveći hitovi ruskih "Babuški" (VIDEO)

Pogledajte kako ruske "Evrosong" bake pevaju pesme "Bitlsa", "Kvina", "Dip Parpla", "Iglsa"!

Možda nisu najlepše, možda neće pobediti, ali su raspevane ruske bake već osvojile srca svih fanova "Evrosonga". „Babuške iz Buranova“ juče su, posle prve polufinalne večeri, obezbedile prolaz u grandiozno finale koje će se održati 26. maja u Bakuu. Iako su mnogi za njih prvi put čuli, Babuške su širom Rusije poznate i to uglavnom po obradama velikih svetskih hitova "Bitlsa", "Kvina", "Dip Parpla", "Iglsa".

Ovaj interesantan bend čini osam članica: Granja Bajsarova (62 godine), Aljeftina Bjegišova (56), Galina Kanjeva (73), Zoja Dodorova (71), Natalija Pugačova (76), Voljentina Pjatčenka (74), Jekatarina Škljajova (74) i Jeljisaveta Zarbotova (86). Najstarija nije otputovala u Azerbejdžan, dok zbog pravila manifestacije samo njih šest može da se pojavi na bini.

Kao što iz samog imena može da se vidi, ove simpatične bakice dolaze iz sela Buranovo i pevaju mahom na svom maternjem, udmurtskom jeziku. Veoma su popularne u svojoj zemlji i već su se jednom takmičile za plasman za pesmu „Evrovizije“. To se prvobitno desilo 2010, kada su za pesmom "Dlinnaja-Dlinnaja Beresta I Kak Sdelat Iz Nee Aishon"  završile na trećem mestu. Svoj san su ostvarile 2012. na državnom takmičenju, kada su iza sebe ostavile pobednika „Evrovizije“ iz 2008. - Dimu Bilana - i nekadašnju članicu popularne grupe "t.A.T.u." Juliju Volkovu. Da podsetimo, „Babuške iz Buranova“ i njihova pesma „Party For Everybody“ su treći favorit po svetskim kladionicama za pobedu na „Evrosongu“.

Kao što smo već naveli, babuške uživaju veliku popularnost u svojoj zemlji. Pored svojih hitova, one su obradile i mnoge svetske hitove poput „Bitlsovih“ „Let It Be“ i „Yesterday“, „Hotel California“ (Iglsi) , „Smoke On The Water“ (Dip Parpl), „We Are The Champions“, ( Kvin), čuvenu pesmu meksičkog kantautora Konsuela Velaskeza „Besame Mucho“, kao i mnoge ruske, kao što je „The star called sun“ benda „Kino“.

Telegraf Vam predstavlja najveće hitove ruskih Babuški.

"Let It Be" - "Babuške iz Buranova"

"Yesterday" - "Babuške iz Buranova"

"Hotel California" - "Babuške iz Buranova"

"Smoke On The Water" - "Babuške iz Buranova"

"We Are The Champions" - "Babuške iz Buranova"

"Besame Mucho" - "Babuške iz Buranova"

"The Star Called Sun"( "Zvezda Po Imeni Solnce" ) - "Babuške iz Buranova"

"Dlinnaja-Dlinnaja Beresta I Kak Sdelat Iz Nee Aishon" - "Babuške iz Buranova"

"I Am Beatyful" - "Babuške iz Buranova"

(V.Đ.)