EVROVIZIJA: Šveđanka Lorin pobednik, Željko na trećem mestu (VIDEO)

Švedska pevačica Lorin sa pesmom "Euforija" pobednica je 57. Evrovizije. Ruske "Babuške" su na drugom mestu, a Srbija je ponosno - treća!

Švedska pevačica Lorin pobednica je 57. Evrovizije. Odlukom žiriija i glasovima publike širom Evrope, pesma "Euforija" trijumfovala je sa 372 poena, a potom je na grandioznoj sceni "Kristalne arene" pevačica izvela pobedničku numeru. Naš Željko Joksimović bio je treći, a na drugom mestu našle su se ruske "Babuške".

Glasanje je, kao i do sada, prošlo po principu "svako svome", dok su skoro svi poene davali favorizovanoj Švedskoj. Za Lorin se u Bakuu danima pričalo da je siguran pobednik, pre svega zato što je red da se ovo takmičenje vrati u Švedsku, koja je jedna od zemalja osnivača Evrosonga.

Kao što je bilo i predviđeno, manifestacija je počela u 21 čas u velelepnoj dvorani, koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta. Na početku se čula pobednička pesma sa Evrosonga 2011. godine "Running Scared", koju su izveli Eldar (jedan od voditelja takmičenja, prim.aut.) i Niki.

Prvi se predstavio Engelbert Hamperdink iz Velike Britanije. Stari lisac svetske muzičke scene otpevao je "Love Will Set You Free". Potom su nastupili Mađari. Grupa "Kompakt disko" izvela je energičnu numeru "Sound of Our Harts". Atmosferu je malo "stišala" Albanka Rona Nišliu sa svojom kompozijom "Suus" ("Lično", prim. aut.).