3 PUTA SAM ABORTIRALA: Šokantna ispovest Marine Abramović! (FOTO)

- Jedna osoba može imati ograničenu količinu energije u telu, a ja želim da je delim s drugima - rekla je istaknuta umetnica

Srpska umetnica performansa Marina Abramović će ove godine napuniti 70 godina, a prvi put je otvoreno ispričala u jednom intervjuu zbog čega nikada nije imala decu i zašto je abortirala čak tri puta.

Sedela je tog dana sa strancima, ali kad je videla ovog čoveka nije mogla da zadrži suze! (VIDEO)

Marina ima međunarodni ugled, živi u Amsterdamu i Njujorku, a svojih poslednjih 40 godina posvetila je umetnosti. Ipak, kao majka se nije ostvarila.

- Tri puta sam abortirala, jer sam bila ubeđena da će to biti pogubno za moj rad. Jedna osoba može imati ograničenu količinu energije u telu, a ja želim da je delim s drugima. To je moje viđenje života. To je razlog zašto žene iz sveta umetnosti nisu uspešne kao muškarci.

- Ima mnogo talentovanih žena. Zašto su muškarci na važnim pozicijama? Jednostavno: ljubav, porodica, deca - sve ono što žena ne želi da žrtvuje - izjavila je Marina za "Kurir".

Umetnica je takođe istakla da je donela ovakvu odluku jer je imala teško detinjstvo, i nikako nije želela da bude majka.

- Moji studenti su moja deca - zaključila je Marina.

(Telegraf.rs)