Legendarni "Uriah Heep" i "Kerber" moćno zatvorili 50. "Gitarijadu"! (FOTO) (VIDEO)

Što se takmičarskog dela tiče, pobednici po odluci žirija su "Hadži prodane duše", dok je po izboru publike to bend LSD

Bend "Hadži prodane duše" iz Užica pobednik je 50. zaječarske "Gitarijade" koja je završena sjajnim nastupima legendarnog britanskog hard rok sastava "Uriah Heep", niškog "Kerbera" i novosadskih "Love Hunters", a svirali su i prošlogodišnjji pobednici, riječki "Syleth". 

Po odluci publike, najbolji takmičarski bend je banjalučki LSD. "Hadži prodane duše", alter-garage rok četverac, jedan je od originalnijih mlađih sastava na regionalnoj sceni. Osnovani su još 2009. Do sada su svirali širom Srbije, između ostalog i na beogradskom Beer Festu 2011. godine.

"Uriah Heep" je oduševio publiku 90-minutnim setom, gde su vanvremenski hitovi bili ukršteni sa pesmama sa novog albuma. Publika je, očekivano, najviše odreagovala na neprolazne "Lady In Black" i "Easy Living", u samom finišu nastupa.

Najveću euforiju završne, treće večeri, izazvao je, ipak, "Kerber", a čuveni Gale i u Zaječaru je, od uvodne pesme "Bele utvare" pa sve do kraja nastupa, briljirao svojim moćnim glasom.

Gromoglasnim aplauzom posetioci "Gitarijade" pozdravili su i sve volontere koji, iz godine u godinu, daju veliki doprinos realizaciji najstarijeg festivala u zemlji.

(Telegraf.rs)