BILA JE JEDNA OD NAJLEPŠIH SRPSKIH GLUMICA: Sonja Savić bi danas napunila 55 godina (VIDEO)

Slavna glumica, koja je preminula 2008. godine, imala je uspešnu filmsku karijeru

Na današnji dan, 1961. godine, rođena je jedna od najlepših srpskih i jugoslovenskih glumica Sonja Savić. Da je danas živa, proslavila bi 55. rođendan.

Glumom je počela da se bavi u mladosti, a debitovala je na filmu "Leptirov oblak" 1977. godine. Na Fakultetu dramskih umetnosti dramskih umetnosti diplomirala je 1982. godine u klasi profesora Minje Dedića, zajedno sa: Svetislavom Goncićem, Branimirom Brstinom, Žarkom Lauševićem, Zoranom Cvijanovićem i ostalim našim zvezdama.

Osamdesetih godina prošlog veka igrala je u brojnim čuvenim filmovima domaće kinematografije , kao što su "Živeti kao sav normalan svet", "Una", "Šećerna vodica", "Davitelj protiv davitelja", "Balkanski špijun"  i "Čavka“. Za ulogu u filmu "Život je lep“, 1985. godine nagrađena je na festivalu u Veneciji.

Devedesetih se ređe pojavljivala u filmova, ali je ipak ostvarila nekoliko značajnijih uloga, i to u ostvarenjima "Mi nismo anđeli“, „Uvod u drugi život“, „Ni na nebu ni na zemlji“

Veliki povratak na glumačku scenu usledio je posle uloge u filmu "Hleb i mleko" 2001. godine, nagrađenog „Zlatnim lavom“ u Veneciji. Film "Jug-jugoistok" u kojem je igrala, dobio je nagradu beogradskog FEST-a "Nebojša Đukelić". Poslednju ulogu ostvarila je u filmu „Zabranjena ljubav“, a gledaoci su imali prilike da je gledaju i u TV seriji „Vratiće se rode“.

Preminula je 2008 godine u Beogradu.

(Telegraf.rs/Wikipedia)