La la Land pokorio i BAFTA nagrade! (VIDEO)

La La Land je moderna ljubavna priča majstorski napravljena kao oda glamuru i emocijama iz filmskih klasika

La la Land dominirao je na još jednoj svečanosti. Naime na ovogodišnjoj dodeli nagrada BAFTA  "La La Land" je utvrdio svoju poziciju favorita.

LA LA LAND POTUKAO REKORDE: Nominovan za Oskara u četrnaest kategorija!

"La La Land" dobitnik je nagrade Britanske akademije filmske i televizijske umetnosti (BAFTA) za najbolji film. Pored nagrade za najbolji film La La Land je osvojio i nagrade  za najbolju žensku ulogu, najbolju režiju, , najbolju muziku i najbolju fotografiju. Damijen Šazel , reditelj filma  primio je nagradu za najboljeg reditelja na ceremoniji u Londonu. Ema Stoun je za ulogu u filmu "La La Land", osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu.

La La Land je moderna ljubavna priča majstorski napravljena kao oda glamuru i emocijama iz filmskih klasika. Priča je o susretu mladića i devojke i njihovoj težnji da uspeju u gradu slavnih – jazz pijanista i nadobudna glumica odbacuju svakodnevne običaje i kreću na nesputano plesno i muzičko putovanje upustivši se u ljubavnu aferu koja će im promeniti živote.

Film počinje tamo gde sve inače počinje u L.A.-u: na ulici. Tu Sebastian (Rajan Gosling) susreće Miu (Ema Stoun), u saobraćajnom kolapsu uz iritantno trubljenje koje simbolizuje haos njihovih života. Oboje su fokusirani na jedva ostvarive snove koji su životna snaga tog grada: Sebastian koji pokušava da zainteresuje ljude  za klasični jazz u 21. veku i Mia koja želi rasturiti barem jednu audiciju. Niko od njih nije očekivao da će njihov susret biti sudbonosan i odskočna daska za ono što kao pojedinci nisu mogli da ostvare . Njihove odluke i postupci koje čine u želji za ostvarenjem svojih snova uvode nas u zanosan svet u La La Landu koji nam uz pomoć svetla, boje, zvuka, muzike  i teksta pokazuje put do sreće kojoj svi mi težimo…i bol zbog neostvarenih želja koje nikada nećemo prežaliti.

Film "La La Land se nalazi na repertoaru svih domaćih bioskopa a u distribuciji Blitz Film - a.

(Telegraf.rs/PR)