OTKRIVAMO: Osam stvari iz života Ejmi Vajnhaus koje niste znali

Pročitajte neke detalje iz biografije tragično preminule pevačice, koju je napisao njen otac Mič Vajnhaus

U ponedeljak će se navršiti tačno godinu dana od smrti pevačice Ejmi Vajnhaus. Povodom godišnjice ovog tragičnog događaja, Telegraf.rs pokrenuo je akciju da se podigne spomenik britanskoj pevačici na Kalemegdanu. Posle podrške brojnih renomiranih srpskih rok i pop muzičara i kritičara ovoj akciji, naš portal dobio je obećanje od gradske vlasti za realizaciju ove inicijative.

Dok se to ne desi, i dok Ejmi ne dobije svoj kutak u našoj prestonici, mi vam prenosimo najzanimljivije detalje iz knjige njenog oca Miča Vajnhausa, u kojoj otkriva do sada nepoznate detalje iz života pop dive. Knjiga pod nazivom "Ejmi, moja kćerka" ("Amy, My Daughter") prikazuje neku drugu stranu njenog kratkog života.

Pogledajte osam zanimljivosti iz ove knjige, po izboru redakcije Telegrafa:

1. EJMI NIJE PROŠLA PRVU AUDICIJU

Ejmi je svoju prvu audiciju imala za mjuzikl "Eni" kada je imala 10 godina. Kada je pijanista koji ju je pratio povisio njenu pesmu za nekoliko akorda, ona je pala na audiciji. Njena baka žalila se direktoru školu. Ejmi na kraju nije dobila ulogu.

2. EJMI JE MAŠTALA O TOME DA OTVORI LANAC RETRO RESTORANA

Vajhausova je volela da vozi rolere, da kliza i da vozi bicikl. Kada je izašao njem prvi album, ona je izavila da želi da otvori lanac restorana sa konobaricama koje voze rolere (strana 18).

3. EJMI "DEKORISALA" SVOJ PRVI UGOVOR

Svoj prvi profesionalni ugovor ona je potpisala sa 17 godina. Demo koji je poslala produkcijskoj kuće bio je u kuticiji oblepljen nalepnicama, srcima i zvezdama (strane 30 do 32).

4. EJMI JE MENADŽER ZATVARAO U KONTEJNER

Kada je odbila da ode na važan sastanak oko njenog novog izdavačkog ugovora, Ejmin menadžer joj je pretetio da će da je strpa u kontejner ako ne ode. Vajnhausova je odbila, a menadžerka je "ispunila obećanje" i nije htela da je pusti iz kontejnera dok ne pristane da ode na taj sastanak. Na kraju je Ejmi stigla na sastanak (strane 35-36).