SOKOBANJA: Požar na koncertu “Riblje čorbe”, sprečena tragedija

Uoči nastupa u Sokobanji došlo je do požara na ormaru elektroinstalacija, sa kojeg su vođeni kablovi prema bini. Na sreću, nije bilo povređenih

Na koncertu "Riblje čorbe", koji je sinoć trebalo da bude održan u Sokobanji, došlo je do požara na bini i samo je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca i policije sprečena tragedija.

U Ulici Svetog Save bb, na placu bivšeg ''AMD Sokobanja'', u organizaciji kluba ''FALKONS Sokobanja''  i ''OTKS Sokobanja'', održan je moto skup sa završnim koncertom rok grupa, u kojem je trebalo da nastupe ''Bandiks'' kao predgrupa i  ''Riblja čorba'' kao glavni bend večeri.

Prilikom nastupa grupe ''Bandiks'' došlo je do požara na ormaru elektroinstalacije, sa kojeg su vođeni kablovi prema bini. Požar se brzo proširio, a oko 1.200 posetilaca se uspaničilo.

Samo zahvljujući brzoj intervenciji vatrogasaca požar je na vreme ugašen, dok su pripadnici Policijske stanice iz Sokobanje sprečili paniku među posetiocima i stampedo, koji je bio u nagoveštaju.

Do požara je, prema prvim infomacijama, došlo jer je na instalacijama, zbog ljudske nemarnosti, došlo do kratkog spoja. Električni vodovi u potpunosti su izgoreli, tako da su oba koncerta otkazana. Na svu sreću, povređenih nije bilo.

(G. S. / Foto: Ilustracija)