Snima se „Dan Nezavisnosti 2“? (VIDEO)

Ko-scenarista prvog dela Din Devlin smatra da je došao trenutak da se snimi nastavak blokbastera iz 1996. godine

Posle 16 godina od premijere filma „Dan Nezavisnosti“, počele su da kruže priče da će ovaj popularni blokbaster iz devedesetih dobiti nastavak. Ko-scenarista pomenutog holivudskog ostvarenja Din Devlin rekao je da planovi za snimanje drugog dela polako dobijaju na snazi.

- Opirali smo se godinama da uradimo nastavak, zato što smo hteli da odamo počast prvom delu. Prvi deo je svima nama dao karijere i mi zaista volimo taj film i to iskustvo – rekao je Devlin za sajt „The Hollywood Reporter“, koji je zajedno sa Rolandom Emerihom napisao scenario za bioskopski mega hit iz 1996. godine.

Ovaj dvojac zainteresovan je da u glavnoj ulozi ponovo vidi Vila Smita, koga je „Dan Nezavisnosti“ proslavio. Međutim, odluka oko angažovanja zvezde serijala „Ljudi u Crnom“ je stopirana, zato što je „20th Century Fox“ odbio da obezbedi njegov navodni honorar od 50 miliona dolara.

„Dan Nezavisnosti“ je dobio brojne nagrade, između ostalog i Oskara za specijalne efekte. Ovaj blokbaster je tokom prikazivanja zaradio 816.969.268 dolara.

(Telegraf.rs)