FEJK TVITER: Karleuša ima samo 11%, a Ceca 28% pravih folovera!

Pogledajte ko ima najviše lažnih i pravih pratilaca na Tviteru. Vlada Georgieva prati čak 40% lažnjaka, a Novaka Đokovića samo 26% pravih "tviteraša"

Uticaj na društvenim mrežama, pre svega na Tviteru, postao je u poslednje vreme jadna od najbitnijih stvari u državi. Estradne zvezde, političari, sportisti, ali i neki samozvani VIP-ovci neprekidno se trude da svoje fanove i pratioce obaveste o aktivnostima, ali se i potajno takmiče u disciplini - "čiji je veći"... Uticaj, razume se.

Veb sajt fakers.statuspeople.com dao je mogućnost da saznate koliki je zaista uticaj "uticajnih", koliko pravih, koliko neaktivnih, a koliko lažnih pratilaca na Tviteru imaju, na primer, Ceca, Karleuša, Vlado Georgiev, Ivan Ivanović, Stanija, Novak Đoković, Pokojna Mileva, Mlađan Dinkić, Nenad Čanak...  I naravno, koliko je vaših tviter "fejkera".

Tviteraš @protekcija (Sumnjivo lice), koji je "provalio" ovaj zanimljivi sajt kaže za Telegraf:

- Sumiram, nema nikog ko na estradi nije kupio folovere i u proseku estradnjaci imaju oko 25% pravih folovera, političari oko 50%, a neki "uticajni" imaju i ispod 50%. Ovaj servis funkcioniše po veoma jednostavnom principu - Pratioci koji nemaju pratioce i pratioci koji nemaju tvitove, retvitove, favorite, itd. su lažni (fake). To se lako izračuna.