METUZALEMI: TOP 10 najstarijih živih glumaca (FOTO)

Od Olivije De Hevilend, Kirka Daglasa, pa do Doris Dej i Lorin Bekol, predstavljamo Vam deset najpoznatijih nastarijih živih glumaca

Filmska industrija u Sjedinjinim Američkim Državama (čitajte Holivud) počela je sa radom početkom 20. veka. Svoj procvat kinematografija u najvećoj ekonomskoj sili sveta doživela je u periodu između 1920. i 1960. godine, kada su snimljena neka nezaboravna ostvarenja. Filmske spektakle ne bismo mogli da zamislimo bez glumačke ekipe, koja čini stub ovih ekranizovanih poduhvata.

Nažalost, većina glumaca i glumica iz pomenutog zlatnog perioda više nisu među nama. Međutim, neki od njih jesu. Ovi pioniri svetskog filmskog sveta su duboko zašli u osmu, pa i čak devetu deceniju svog života, što je za svako poštovanje.

Predstavljamo Vam Top 10 najpoznatijih najstarijih živih glumaca.

1.  Olivija De Hevilend (1916) – 96 godina

Olivija De Hevilend je svoju filmsku karijeru počela davne 1935. godine. Glumila je u 59 ostvarenja, od kojih je najpoznatije "Prohujalo sa vihorom", gde su glavne uloge tumačili legendarni dvojac Klerk Gejbl i Vivijen Li. Olivija je igrala lik Melani Hamilton, koja je bila supruga Ešlija Vilksa, nesuđene ljubavi Skarlet O`Hare. De Hevilendova je od 1950. godine stanovnica Pariza i retko kada se pojavljuje u javnosti.