EKSKLUZIVNO, RAŠA BUKVIĆ: Kako me je Brus Vilis odabrao za ulogu u "Umri muški 5"

Srpski glumac, koji ima jednu od važnijih uloga u filmu "A Good Day To Die Hard", priča kako se zabavljao sa Vilisom na snimanju nastavka čuvenog serijala

Glumac Radivoje Raša Bukvić nedavno je u Budimpešti završio snimanje filma "A Good Day To Die Hard", petog dela serijala "Umri muški", a on za Telegraf priča kako je izgledala njegova saradnja sa Brusom Vilisom, koji ga je lično, posle nekoliko krugova kastinga, odabrao za lik Alika Baranova. Bukvić kaže da se odlično zabavljao na snimanju sa poznatim holivudskim glumcem, sa kojim je, kako navodi, imao dobar odnos.

- Na kastingu u Berlinu sam bio u novembru prošle godine, a dva i po meseca kasnije su me zvali da im pošaljem jedan film koji sam snimio. Odlučio sam da to bude ostvarenje "Les bien-amies", koje sam snimio sa Katrin Denev. Odmah nakon toga su me zvali i ponudili mi ulogu. Koliko je bilo teško proći kasting najbolje ilustruje činjenica da osam ljudi mora da potvrdi izbor, uključujući tu i Brusa Vilisa. Tako da je on sigurno bio odlično upućen u moj rad i činjenicu da sam Srbin - počinje priču Raša, i napominje da je ovo njegov najveći angažman u karijeri, kao i da je tokom snimanja, koje je od aprila do septembra trajalo u Budimpešti, imao nekoliko zajedničkih scena sa Brusom Vilisom.

- Naš odnos bio je veoma poslovan i korektan. Na čitajućim probama smo razgovarali o mom liku i koliko on ima uticaja na Džona Meklejna. Brus se zabavlja dok radi, voli da improvizuje, često se ne pridržava scenarija. Legendarne fraze iz prethodnih nastavaka poput one: "Yippie-Ki-Yay Motherfucker"su njegove improvizacije. Producenti su, znajući to, upozorili nas glumce da, bez obzira na sve, po svaku cenu nastojimo da svoj tekst izgovorimo kao što je napisano. Međutim, kada je Vilis počeo da improvizuje, to sam i ja uradio, zbog čega je scena u kojoj ja hvatam Meklejna izgledala sasvim drugačije nego što je to bilo predviđeno scenarijom - objašnjava Bukvić, i dodaje da mu je lik Bugarina Alika Baranova bio veoma zanimljiv.