"Psiho" i "Fantom" pobednici takmičenja ''J factory - film za 60 sekundi''

Žiri u sastavu Nebojša Glogovac, Nataša Ninković, Bojana Ordinačev, Vuk Kostić i Viktor Savić odabrao je najbolje jenominutne rimejkove

Pobednici prvog srpskog filmskog projekta ”J factory – film za 60 sekundi” proglašeni su sinoć u prestoničkom klubu „OUR bar”. Žiri, u sastavu Nebojša Glogovac, Nataša Ninković, Bojana Ordinačev, Vuk Kostić i Viktor Savić, za najbolju obradu stranog filma proglasio je film „Psiho“ Marka Kovača, dok je u kategoriji obrade domaćeg filma titulu poneo film Srđana Bulatovića „Fantom“.

U konkureniciji za nagrade našlo se 26 kreativnih fimova, a filmovi koji su snimili takmičari izazvali su veliko interesovanje i kod gledalaca, čemu govori u prilog podatak da na Jutjubu imaju 36. 874 pregleda. Za filmove se glasalo putem Interneta, a stručni žiri napravio je konačni odabir od po pet finalista iz svake kategorije čiji su filmovi predstavljeni na finalnoj takmičarskoj večeri.

Nagrada za najbolju obradu domaćeg filma bila je profesionalna kamera, dok su za drugo i treće mesto u obe kategorije obezbeđeni vredni "Jameson" poklon paketi.

“J Factory - Film za 60 sekundi”, svim svojim učesnicima pružio je šansu da budu režiseri jednominutnog rimejka svog omiljenog kultnog filma i postanu deo prestižnog filmskog festivala „Jameson Empire Awards“ u Londonu!

(Tekst i foto: Mladen Mitrić/telegraf.rs)