BEOSONG: Maja Nikolić, "Galija" i Dušan Svilar u borbi za "Pesmu Evrovizije"!

Predstavljamo vam učesnike "Beosonga" - na festivalu će učestvovati i Maja Odžaklijevska, grupa "Kal", Dušan Zrnić, Nevena, Mirna i Sara iz "Prvog glasa", Marija Mihajlović, Kristina Savić i drugi

Nakon što je RTS juče objavio autore i nazive 15 kompozicija koji će se takmičiti na "Beosongu", počela su nagađanja ko su izvođači koji će se boriti za odlazak na "Evrosong", a mi vam otkrivamo listu učesnika - od Maje Nikolić i "Galije", preko Nevene, Mirne i Sare iz "Prvog glasa Srbije", pa do grupe "Kal".

Kao što je Telegraf objavio, čak četiri numere koje izvode učesnici "Prvog glasa" učestvovaće na "Beosongu" - tri superfinalistkinje će nastupiti sa numerom "Ljubav je svuda", Saška Janković će pevati pesmu "Duga u tvojim očima", a publici će se predstaviti i prošlogodišnji finalisti PGS-a Aleksandra Dabić ("Moja svetlosti") i Igor Terzija ("Savršen kraj").

Mlade snage će predstavljati i pobednik "Zvezda Granda" Dušan Svilar ("Spas"), Kristina Savić, članica hora "Pozorišta na Terazijama" ("Za tebe živim") i nekadašnji učesnik "Idola" Dušan Zrnić ("Što prolazim").

Kao što bi sportski komentatori rekli, "Beosong" će predstavljati spoj mladosti i iskustva, mada se forumaši već šale da će festival ličiti na "Sabirni centar" - nastupiće i Maja Nikolić ("Blagoslov"), grupa "Galija" ("Ruža od baruta") i Maja Odžaklijevska ("Anđeo s neba").

Svoju šansu će tražiti i romski bend "Kal" ("Usne kadifa"), Marija Mihajlović ("Halo"), dok se pretpostavlja da će numeru "Magija" Skaja Viklera izvesti Ana Stanić.

Za sada nije poznato ko će otpevati numere "Tren" i "Svetla pale se za nas" koje su komponovali Ivan Ilić i Maksim Kočetov.

Festival "Beosong" se održava 2. i 3. marta. Prve festivalske večeri takmičiće se do 15 najboljih kompozicija i građani će SMS-om izabrati pet najuspešnijih. Finalno takmičenje je 3. marta, a od pet kompozicija, glasovima građana Srbije, biće izabran srpski predstavnik na "Evrosongu" koji se od 14. do 18. maja održava u Malmeu u Švedskoj.

(A. N.)