"Lane moje" i "Lejla" odjekuju Barselonom (VIDEO)

Kompozicije koje je napisao Željko Joksimović nalaze se na repertoaru šoua magičnih fontana, jedne od najvećih atrakcija katalonske prestonice.

Jedna od najvećih turističkih atrakcija grada Barselone jeste čuveni šou magičnih fontana na brdu Monžuik, koji svakodnevno posećuje veliki broj ljudi iz čitavog sveta.

Inače, ovaj vodeni i svetlosni spektakl prate zvuci klasične, filmske i moderne muzike, kao što su melodije iz filmova "Kum", "Gospodar prstenova", "Gladijator", legendarna numera "Barselona", koju izvode Fredi Merkjuri i Montserat Kabalje, ali i kompozicije srpskog kantautora Željka Joksimovića "Lane moje" i "Lejla" (izvodi je grupa "Hari Mata Hari", prim. aut.), koje se takođe mogu čuti u najvećem gradu Katalonije.

-  Što se fontane tiče, rekao bih da sam za to čuo jos ranije i da mi je neizmerno drago zbog toga. S obzirom na to da u Barseloni nisam bio nikada, nadam se da kada budem otišao tamo, da ce stvar sa fontanom biti i dalje aktuelna - rekao je Željko Joksimović za Telegraf.

Pogledajte kako sve to izgleda:

"Lane moje" - Željko Joksimović

"Lejla" - "Hari Mata Hari"

(V.Đ. / Foto: Wikipedia)