BEOSONG: Mirna, Sara i Nevena na "Evrosongu" (FOTO) (VIDEO)

Bivše učesnice takmičenja "Prvog glas Srbije" trijumfovale su ispred Dušana Svilara i tako će predstavljati našu zemlju na ovogodišnjoj pesmi ''Evrovizije'', koje će se održati od 14. do 18. maja u švedskom gradu Malmeu

Mirna Radulović, Sara Jovanović i Nevena Božović, koje su izvele pesmu "Ljubav je svuda", pobednice su festivala "Beosong". One su dobile najviše glasova publike i tako su izborile mogućnost da predstavljaju Srbiju na pesmi "Evrovizije" koji će se održati od 14. do 18. maja u švedskom gradu Malmeu.

Na drugom mestu našao se Dušan Svilar sa pesmom "Spas", treća je bila Saška Janković sa numerom ”Duga u tvojim očima”. Četvrto mesto osvojila je Marija Mihajlović sa kompozicijom ”Halo”, a peta je bila grupa ”Sky’s” sa pesmom ”Magija”

- Presrećne što smo pobedile i što je muzika na kraju trijumfovala - rekla je Nevena Božović.

Mirna Radulović je takođe bila oduševljena ishodom "Beosonga".

- Priželjkivale smo pobedu. Smatram da smo osim glasova publike "Prvog glasa", dobili glasove i od ljudi koji nisu gledali ovo takmičenje. Nadamo se da ćemo dovesti "Evrosong" u Srbiju - rekla je mlada Subotičanka, koja je izjavila da je njen favorit bio drugoplasirani Dušan Svilar.

Treća članica grupe Sara Jovanović rekla je da je zadovoljna i da će poraditi na koreografiji.

Poslušajte pesmu "Ljubav je svuda"

Dušan Svilar bio je razočaran plasmanom.

- Razočaran sam. S druge strane, drago mi je što je publika prihvatila moju pesmu, koja mešavina popa i etna - rekao mladi pevač, koji se okreće radu na novom muzičkom projektu, koji nije želeo da otkriva.

Marija Mihajlović bila je ogorčena, kao i devojke iz grupe ”Sky’s”.

Inače, u RTS-ovom studiju na Košutnjaku prisustvovale su brojne  zvanice, kao što su pevačica Marija Šerifović, njen kolega Oliver Mandić, direktor "Grand produkcije" Saša Popović i njegova "desna ruka" Žika Jakšić, zatim poznati tekstopisci Marina Tucaković i Saša Milošević Mare, kao mnogi drugi.

Posle Marije, orkestar Big benda RTS-a odsvirao je niz evrovizijskih hitova naših predstavnika, kao što su kompozicije "Lane moje" i "Čaroban". Svoj nastup imali su takmičari šoua "Ja imam talenat" Nataša Pavlović, Emilija Đonin, Aleksandra i Nemanja, Hajnalka Buš i ostali.

Specijalni gost "Beosonga" bio je Oliver Mandić, koji je otpevao svoju novu pesmu "Ono što ti nisam rekao".

(Telegraf.rs)