Srđan Dragojević dobio nagradu za životno delo

Poznati režiser dobio je ovo priznanje na Međunarodnom festivalu humora i satire “Zlatna kaciga” u Kruševcu.

Reditelj Srđan Dragojević dobitnik je nagrade za životno delo, a dramski pisac i scenarista Radoslav Lale Pavlović titule vitez od Čarapanije, odlučio je danas Savet 21. Međunarodnog festivala humora i satire “Zlatna kaciga” u Kruševcu.

U obrazloženju Saveta, koje je pročitao direktor Kulturnog centra "Kruševac" Miroslav Smiljković, podseća se da je Dragojević kao mlad reditelj snimio tinejdžersku komediju “Mi nismo anđeli”, a posle toga i ratnu dramu po tekstu Vanje Bulića “Lepa sela, lepo gore”.

Navedeno je i da je izdao tri zbirke pesama, a za jednu od njih “Knjiga akcione poezije” dobio je i nagradu “Branko Radičević” 1986. godine.

Nagrade i priznanja 21. festivala “Zlatna kaciga”, koji pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture organizuje Kulturni centar "Kruševac", biće uručene 1. aprila na završnoj večeri ovog festivala.

U Kulturnom centru ističu da je “Zlatna kaciga” postala najznačajniji srpski međunarodni festival humora i satire i jedan od prestižnih evropskih festivala na kome je samo ove godine učestvovalo 417 autora iz 40 zemalja.

(Telegraf.rs/Tanjug)