"BG Media Festival" kreće krajem maja (FOTO) (VIDEO)

Festival okuplja više od 70 stručnjaka iz oblasti medija i marketinga, među kojima su i gosti iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Italije. Cilj festivala je da se zajedničkom sinergijom učesnika napravi presek stanja u medijima i kreira rešenje za bolju sliku javnog informisanja.

Veliki mediji skup "BG Media Festival", koji se održava od 30. maja do 2. juna 2013. u Beogradu, promovisan je u Pres centru. Festival okuplja više od 70 stručnjaka iz oblasti medija i marketinga, među kojima su i gosti iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Italije. Cilj festivala je da se zajedničkom sinergijom učesnika napravi presek stanja u medijima i kreira rešenje za bolju sliku javnog informisanja.

Učesnici konferencije bili su Vanja Bulić, novinar i književnik, dr Zorica Karanović, glavni urednik lista "Bazar", Aleksandrar Jovanović, glavni urednik portala Telegraf.rs , Ivan Jakšić, direktor Centra za marketing, informisanje i promocije Privredne komore Srbije i predsednik Društva Srbije za odnose sa javnosću i Ena Popov, voditelj emisije "Tačno u podne".

Ivan Jakšić je istakao da je veoma bitno da i Beograd i Srbija zaslužuju da imaju festival medija i marketinga, poput festivala koji se održava u Rovinju.

- Ovo je odlična prilika da se u široj javnosti afirmiše oblast koja se bavi odnosima sa javnošču i skrene pažnja na moć i uticaj marketinga u savremenom društvu - dodaje Jakišić.

Vanja Bulić, kao jedan od iskusnijih učesnika "BG Media Festivala" smatra da je u trenutno stanje u medijima nezadovoljavajuće, da je neophodno da se mladi novinari izvuku iz kalupa, postanu informisani i da razmišljaju slobodno i da razvijaju svoj stil kako bi ostavili lični pečat u svojim tekstovima.

(Telegraf.rs)