Fotografije "Bitlsa" prodate za 30.000 funti!

Mark Vajnstajn iskoristio je lažnu novinarsku akreditaciju kako bi otišao iza scene na čuvenom koncertu "Bitlsa" u Njujorku, a njegove crno-bele fotografije, njih 61, sa autorskim pravima prodate su za 30.680 funti, iako su bile procenjene na 15.000 do 20.000 funti

Fotografije "Bitlsa" koje je na njihovom koncertu na Šej stadionu u Njujorku 1965. snimio fotograf amater koji se na blef provukao u bekstejdž, prodate su na aukciji za 30.000 dolara.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, Mark Vajnstajn iskoristio je lažnu novinarsku akreditaciju kako bi otišao iza scene na čuvenom koncertu "Bitlsa" u Njujorku. Sreća je htela da je jedinom drugom fotografu koji je bio prisutan, tokom koncerta, ponestalo filma.

Vajnstajnove crno-bele fotografije, njih 61, sa autorskim pravima prodate su za 30.680 funti, a bile su procenjene na 15.000 do 20.000 funti, saopštila je aukcijska kuća "Omega".

Koncert na njujorškom stadionu bio je najveći koncert "Bitlsa" i najveći pop koncert jedne grupe svih vremena. Koncert je organizovan u jeku "bitlmanije" i muzika benda je bila zaglušena vriscima 55.000 obožavalaca.

Kupac fotografija je "južnoafrički džentlmen koji trenutno živi u Vašingtonu i koji je veliki kolekcionar memorabilije Bitlsa", saopšteno je iz aukcijske kuće.

Podsetimo, nedavno je Joko Ono, udovica Džona Lenona, istakla da nije kriva za raspad ove legendarne grupe. 

(A. Čanović/ Tanjug)