Mark Nofler otkazao koncerte u Rusiji iz protesta

"Posle napada ruskih vlasti na grupe za ljudska prava, među kojima su i Amnesty International i Human Rights Watch, žalosno konstatujem da sam odlučio da otkažem koncerte u Moskvi i Sankt Peterburgu", stoji u saopštenju poznatog britanskog muzičara

Mark Nofler, nekadašnji frontmen grupe "Dire Straits", otkazao je zakazane koncerte u Moskvi (7. jun) i Sankt Peterburgu (8. jun) iz protesta što je rusko tužilaštvo sa poreskom inspekcijom prethodnih dana napravilo pretres prostorija desetina organizacija koje se bave ljudskim pravima, uključujući i Amnesty International i Human Rights Watch.

- Posle napada ruskih vlasti na grupe za ljudska prava, među kojima su i Amnesty International i Human Rights Watch, žalosno konstatujem da sam odlučio da otkažem koncerte u Moskvi i Sankt Peterburgu. Uvek sam voleo da sviram u Rusiji i imam veliku privrženost prema zemlji i ljudima koji tamo žive. Nadam se da će se sadašnja situacija promeniti - naveo je Nofler u saopštenju povodom otkazivanja koncerata u Rusiji.

Britanski muzičar bi 30. aprila trebalo da nastupi u beogradskoj "Kombank Areni".

Pogledajte nastup Marka Noflera u Beogradu

(Telegraf.rs / izvor: Popboks)