RAMŠTAJN, IMA LI KO JAČI? Znoj, eksplozije, seks i histerija u Areni (FOTO)

Fantastični nemački muzičari prevazišli sami sebe i održali još jedan neverovatan koncert u "Kombank areni" pred oko 12.000 ljudi. Ko nije bio bolje da ne gleda snimke s nastupa - bedak mu je zagarantovan

Šta reći za koncert na kojem vam srce preskače od silne energije s bine, na kojem se trzate od eksplozija, na kojem, poput neke sumanute predstave, jednog mučenika "spale", a drugog, da izvinete, "naguze"... A vi hoćete još! To je "Ramštajn" u svom najboljem izdanju, a 12.000 ljudi koji su sinoć bili u "Kombank areni" prisustvovali su spektaklu koji se retko viđa.

Svaki dobrodržeći konzervativac bi verovatno doživeo nervni slom u Areni, jer su nemački muzičari, za razliku od prethodnog nastupa u Beogradu, još više pažnje posvetili dramskom momentu, i još više provocirali. Ali, u kombinaciji sa njihovom muzikom svaki skeč ili pirotehnička egzibicija dobija smisao. Uostalom, možete li da zamislite članove grupe "Ramštajn" koji "samo" odsviraju numeru i pređu na sledeću? Pa, ne ide to, hteli smo šou, a od Nemaca smo to i dobili.

(Aleksandar Novaković)