SRPSKA UKRAJINKA ZLATA OGNJEVIČ: Volim "Molitvu" i pesme Željka Joksimovića, volela bih da posetim Srbiju (FOTO) (VIDEO)

Predstavnica Ukrajine i drugi favorit na ovogodišnjoj pesmi "Evrovizije" u intervjuu otkriva da je ponosna na svoje balkanske korene i želi da jednog dana poseti našu zemlju

Srbija nije uspela da se plasira u veliko finale "Evrosonga", ali naša zemlja će ipak imati jednu "predstavnicu" na završnici najvećeg evropskog muzičkog takmičenja. U pitanju je Ukrajinka Zlata Ognjevič, koja svoju državu na pesmi "Evrovizije" predstavlja kompozicijom pod nazivom "Gravity".

Iako je rođena u Murmansku (severozapadna Rusija), od oca koji vuče balkanske korene (gospodin Ognjevič je poreklom iz Ukrajine i Srbije) i koji je bio vojni lekar, Zlatin život bio je odmalena okružen planinama i morem Krimskog poluostrva, gde je odrasla zbog očeve službe u mornarici. Ume da kaže da su upravo planine, more i muzika njene tri najveće životne strasti.

U intervjuu za portal escserbia, Zlata je govorila o svom predstojećem nastupu na "Evrosongu", ali i o svojim korenima, kao i o Srbiji.

Da li je istina da imaš srpske korene i možeš li nam reći nešto o tome?

- Moj otac je poreklom iz južne Ukrajine i "mešane" je krvi. Zato ja imam mešanu italijansku i balkansku krv u venama. Moje umetničko ime je zapravo danak mojim balkanskim korenima. Zlata znači zlato, a Ognjevič vatra. Nažalost, veza sa sa mojim rođacima je izgubljena, ali vatra u meni će goreti večno.

Jesi li ikada bila u Srbiji ili u okolini i planiraš li da nas posetiš jednog dana?

- Prošlog leta su moji prijatelji bili u Kotoru i rekli su mi da moram i ja da odem tamo jednog dana. U Srbiji nisam nikada bila, ali bih volela da vas posetim. Imam balkanske korene i bilo bi lepo posetiti Srbiju jednog dana. Osim toga, putovanja su moj hobi.

Da nisi pevačica, šta bi bila?

- Bila bih svetionik. Galebovi bi tu našli skrovište, vetar bi pevao svoje pesme, a ja bih sijala kroz noć i pratila brodove.

Poruka za Srbiju i fanove?

- Želim vam da uživate u sjajnom šouu i da podržite takmičara koji to najviše zaslužuje!

(Telegraf.rs/izvor: escserbia.com)