LUK BREJSI: Crnogorci odbili da Bonda posluže vodka martinijem! (FOTO)

"Barmen u Kotoru je pogledao Brosnana izbezumljeno i gotovo postiđeno, i rekao da ne zna da napravi omiljeno Bondovo piće. To je bio jedini barmen na celom svetu koji se ne bi polomio da napravi vodka martini Džejmsu Bondu", ispričao je mladi holivudski glumac u intervjuu

Mlada nada Holivuda Luk Brejsi, koji glumi pored Pirsa Brosnana u filmu "November Man", ovih dana je napustio Beograd posle višemesečnog snimanja ovog špijunskog spektakla. Tokom boravka u Beogradu Brejsi je postao veoma "ozbiljan igrač" prestoničkog noćnog života i neposredno pred odlazak iz Srbije ispričao je za "Naše novine" da se u Srbiji osećao kao kod svoje kuće.

- Prvo sam počeo da koristim jednostavne uljudne reči kao što su "hvala" i "molim", da bih posle prešao na složenije fraze, "kako si", "dobro sam", i tome slično. Veoma je korisno znati i frazu "želim pivo, molim". Jedna od bitnih rečenica je i "mnogo si lepa". Ovde me nisu kritikovali da ne znam srpski, već da ne znam engleski. Sećam se da smo jednom snimali na pijaci ispod Skadarlije. Usred snimanja scene u kojoj sam govorio preko mobilnog telefona, jedna gospođa, koja je pre toga kupovala paradajz, okrenula se ka meni i rekla mi je: "Vaš engleski baš i nije najbolji" U trenutku mi je bilo neprijatno, obzirom da je to jedini jezik koji znam da govorim i pomalo srpski naravno.

(J. J. / Naše novine)