MONIKA: Patnja pod Turcima vas je ojačala! (FOTO)

- Znam da istorija nije bila blagonaklona prema ljudima na ovom podneblju, pogotovu ne na kraju 20. veka. Evropa je znala samo da osuđuje ono što se dešavalo ovde, a nije imala najbolji uvid u to. Kada je na jednom ovakvom prostoru toliko etničkih grupa, nije moglo da ne dođe do sukoba - kaže lepa glumica

Poznata holivudska glumica Monika Beluči, koja trenutno boravi u Trebinju, dotakla se veoma škakljive teme, petstogodišnjeg ropstva pod Turcima i rekla da je veoma srećna što su naši narodi uspeli da iz patnje izađu snažniji i spremniji za budućnost. Monika, koju smatraju za jednu od najlepših žena sveta, rekla je da njoj lepota ništa ne znači ukoliko je neka osoba prazna, ali da joj je ta osobina kroz život umnogome pomogla.

- Tragam svakim danom za svojim identitetom. Traganje traje do kraja života. To je jedini način da napredujete, da pogledate u sebe i u ono što ste uradili i pitate se čemu sve to, da li je to dobro po vas i vaše najbliže, šta to znači okruženju, kako doprinosi svetu - rekla je lepotica, i dodala da se nedavno zabrinula kada ju je ćerka pitala šta je smisao života.

- Znam da istorija nije bila blagonaklona prema ljudima na ovom podneblju, pogotovu ne na kraju 20. veka. Evropa je znala samo da osuđuje ono što se dešavalo ovde, a nije imala najbolji uvid u to. Pod Turcima ste bili 500 godina, a istrajali ste. Znam da vam nije bilo lako proteklih decenija, ali čini mi se da su vas sukobi koje ste preživeli dodatno ojačali za dalju budućnost - zaključuje lepotica.

(A. Č. /Politika)