Gitarista Bilija Ajdola gost na Džibonijevom koncertu (VIDEO)

Legendarni Stiv Stivens, koji je u prošlosti sarađivao i sa Majklom Džeksonom, sviraće kao gost na nastupu splitskog kantautora

Hrvatski kantautor Zlatan Stipišić Džiboni kao specijalnog gosta 25. oktobra u "Arenu" dovodi jednog od najoriginalnijih gitarista današnjice - Stiva Stivensa! Ovaj sjajni američki muzičar već trideset godina suvereno vlada svetskom rok scenom, a beogradska publika imaće jedinstvenu priliku da ga čuje i vidi u drugačijem izdanju.

Stivens je svetskoj javnosti najpoznatiji kao gitarista i saradnik legendarnog Bilija Ajdola, s kojim je dva puta gostovao u Srbije, pri čemu je sjajnom svirkom raspametio u oba navrata našu publiku.

Inače, spisak poznatih sa kojima je Stiv sarađivao je impresivan, a izdvaja se njegovo pojavljivanje sa Majklom Džeksonom na pesmi "Dirty Diana" i saradnja sa pevačem sastava "Mötley Crüe" Vinsom Nilom. Stevens je pravio muziku za filmove "Matrix Reloaded", "Speed" i mnoge druge, a najprestižniju "Gremi" nagradu dobio je za čuvenu temu iz filma "Top Gun".

Povodom predstojećeg koncerta splitskog kantautora Džibonija u beogradskoj "Areni" Stiv Stivens je izjavio:

- Veliki sam poštavalac muzike koju stvara Džiboni, stvarno se radujem što ću imati priliku da nastupam sa njim! Takođe, drago mi je što ću ponovo videti Beograd i uživati u njegovim čarima nekoliko dana - rekao je legendarni gitarista.

(Telegraf.rs)