Rani radovi srpskih folkera - Vera Matović (VIDEO)

Svoju karijeru je započela sa harmonikašem Ratomirom Matovićem, za koga je bila udata

Opšte je poznato da srpski folkeri kao zmija noge kriju stare snimke svojih prvih nastupa i pojavljivanja u medijima! Međutim, u eri Interneta, vrlo je teško takve "uratke" sačuvati od znatiželjnika i svih onih koji su skloni da od takvih videa naprave javnu sprdnju i podrugivanje.

Telegraf.rs nastavlja da otkriva kako su na početku karijere pevali Ceca "Zanovetak" Ražnatović, Indira "Proždrnuće" Radić, Dragana "Nije Lejdi Gaga" Mirković, ali i Jeca, Dara, Seka, Super Sneki i još neki!

 

16. VERA MATOVIĆ - ŠAPNI MI SAMO JEDNOM DA

Vera Matović je rođena u Čačku.

Svoju karijeru je započela još 1974. godine. Objavila je preko 20 albuma i isto toliko singlova. Pored svoje pevačke karijere, Vera Matović je takođe glumila u popularnoj seriji Kamiondžije, gde je stekla veliku popularnost kao i sama serija.

Svoju karijeru je započela sa harmonikašem Ratomirom Matovićem za koga je bila udata. Neki od njenih najvećih hitova su "Hajde, hajde milovanje moje", "Javi se", "Pastirice mlado i milo". Osvajala je nagrade na kultnim festivalima "Šumadijski sabor", "Ilidža", "Poselo 202" i mnogim drugim.

Pogledajte nastup na Televiziji Sarajevo iz 1984. godine:

(Mladen Mitrić / Telegraf.rs)