Na današnji dan, pre 38 godina, ubijen je Džon Lenon: Ovako je legendarni pevač "Bitlsa" govorio o Jugoslaviji

- Sve moje simpatije na strani su komunizma. To je sistem budućnosti, a verujem da ga upravo vi Jugosloveni nastojite stvoriti - rekao je Lenon svojevremeno zagrebačkom novinaru Konstantinu Milesu

8. decembra 1980. godine svet je šokirala vest da je legendarni pevač "Bitlsa" Džon Lenon ubijen. Njega, je kao što je poznato, ubio Mark Dejvid Čepmen, ispred zgrade Dakota u Njujorku. Lenon je tada ima samo 41. godinu.

Džon je imao bogatu muzičku karijeru, kako kako član grupe "Bitls", tako i solo. Njegovi najpoznatiji hitovi su "Imagine", "Jealous Guy", "Give Peace a Chance".

Sa Džonom Lenonom svojevremeno je davne 1969. godine u Amsterdamu imao prilike da razgovara čuveni zagrebački novinar Konstantin Miles, a legendarni "Bitls" govorio je i o Jugoslaviji.

- Ja sam mnogo slušao i čitao oko toga što se događa kod vas. Joko (Joko Ono, Lenonova supruga) i ja bili bismo presrećni ako bismo mogli da posetimo vašu zemlju da to sve vidimo. Da razgovaramo s vašim ljudima, studentima, radnicima i intelektualcima, da im govorimo o našim idejama - rekao je Lenon Milesu.

Pevač grupe "Bitls" je naveo da je imao velike simpatije prema radničkom samoupravljanju u Jugoslaviji.

- Sve moje simpatije na strani su komunizma. To je sistem budućnosti, a verujem da ga upravo vi Jugosloveni nastojite stvoriti - rekao je svojevremeno Lenon Milesu, prenosi Yugopapir.

(Telegraf.rs/Yugopapir/24sata.hr)