Zvezdi "Očajnih domaćica" agenti FBI-a upali u kuću i priveli je, preti joj do 20 godina zatvora!

Zvezda "Očajnih domaćica" kod sudije je izašla u utorak popodne, a pitanje koje joj je postavljeno jeste: "Ne tražim od vas da priznajete ili odbacujete optužbe protiv vas, ali da li razumete šta se tvrdi da ste učinili?"

Felisiti Hafman, Foto: Profimedia

Glumica Felisiti Hafman (56) privedena je u utorak ujutru, nakon što su pripadnici FBI oko 6 časova ujutru došli u njenu kuću.

Felisiti je privedena zbg umešanosti u masovni skandal sa prevarama na koledžu u Americi, zajedno sa drugim bogatim i poznatim roditeljima koji su, navodno, platili milione kako bi njihova deca bila primljena u elitne univerzitete.

Kako pišu svetski mediji, agenti FBI-a u kuću poznate glumice upali su naoružani, a potom su je odeli u pritvor.

Zvezda "Očajnih domaćica" kod sudije je izašla u utorak popodne, a pitanje koje joj je postavljeno jeste: "Ne tražim od vas da priznajete ili odbacujete optužbe protiv vas, ali da li razumete šta se tvrdi da ste učinili?".

Na ovo, Felisiti je odgovorila: "Da."

Felisiti Hafman uslikana je u stanici, Foto: Profimedia

Glumičin muž, glumac Vilijam H. Mesi (69) sedeo je u prvom redu u sudnici, a potom je platio kauciju od 250.000 dolara kako bi Felisiti bila puštena. Glumica na sudu u Bostonu treba da se pojavi 29. marta.

Pripadnici FBI-a hapšenja su u utorak izvršili na 13 lokacija.

Felisiti je, kako pišu svetski mediji, uplatila 15.000 dolara za navodnu dobrotvnornu donaciju, tako da bi njena ćerka mogla na prevaru da prođe prijemni na koledžu.

Glumičina ćerka Sofija pohađa Visoku školu za umetnost u Los Anđelesu, a test je navodno polagala u decembru 2017. godine i dobila je rezultat 1420, što je za 400 poena bolje nego njen prvi test, piše LA Times.

Za to krivično delo predviđena je kazna zatvora do čak 20 godina.

Inače, pored Felisiti optužena je i zvezda serije "Fuller House" Lori Laglin, i njih dve su na vrhu su liste od 50 ljudi koji su podmićivali trenere na koledžu i ljude iz centara za testiranje kako bi pomogli njihovoj deci da se upišu u najelitnije škole u SAD, saopštili su zvaničnici.

Lori Laglin, Foto: Profimedia

U središtu "šeme" bio je konsultant za prijem, Vilijem "Rik" Singer, osnivač firme "Edge College & Career Network" u Nevport Biču u Kaliforniji, preneo je AP.

Singer se izjasnio krivim i njegov advokat, Donald Heler, izjavio je da njegov klijent namerava u potpunosti da sarađuje sa tužiocima, da se kaje i da želi da nastavi sa svojim životom.

Tužioci su rekli da su roditelji Singeru plaćali mnogo novca od 2011. do prošlog meseca da bi podmitili trenere i administratore da lažno navedu da su njihova deca "zvezde" sportisti kako bi povećali njihove šanse da budu primljeni na fakultet.

Konsultant je, takođe, angažovao službenike da polažu prijemne ispite za studente i isplaćuju insajdere u centrima za testiranje da bi ispravili odgovore učenika.

Pojedini roditelji su potrošili stotine hiljada dolara, a neki i 6,5 miliona dolara, kako bi njihova deca bila garantovano primljena, naveli su zvaničnici.

- Ovi roditelji su katalog bogatstva i privilegija - rekao je američki advokat Endrju Leling i dodao da je zbog svakog studenta primljenog zahvaljujući prevari, odbijen po jedan koji je bio istinski talentovan.

Najmanje devet sportskih trenera i 33 roditelja su optuženi.

Suprug Lori Laglin, modni dizajner Mosimo Ðanuli, pušten je u Los Anđelesu nakon što je platio kauciju od milion dolara.

Treneri su radili na fakultetima poput Jela, Stenforda, Džordžtauna, Vejk Foresta, univerzitetima Teksas, Južna Kalifornija i Kalifornija u Los Anđelesu.

Trener jedrenja na Stenfordu Džon Vandemor priznao je krivicu u utorak u Bostonu.

Bivši fudbalski trener sa Jela priznao je krivicu pre nego što su objavljena dokumenta i pomogao je u izgradnji slučaja protiv drugih.

Bivši teniski trener sa Džordžtauna Gordon Ernst, koji je bio insturktor bivše prve dame Mišel Obame i njenih kćerki, takođe, je među optuženima, kao i dugogodišnji trener ženskog fudbala sa Jela Rudi Meredit, preneo je "Dejli meil".

Prema optužnici, između 2012. i 2018. godine, kada je Ernst bio glavni trener muškog i ženskog tenisa na Univerzitetu Džordžtaun, dobio je mito u ukupnom iznosu od preko 2,7 miliona dolara, za kako je lažno navedeno ''konsalting".

U zamenu za novac Ernst je uključio u teniski tim desetak kandidata uključujući i one koji nisu dobro igrali tenis kako bi im pomogao da se upišu na fakultet.

Nijedan student nije optužen, a vlasti tvrde da u mnogim slučajevima oni nisu ni znali šta se dešavalo.

VIDEO: Zakerberg se izvinio celom svetu:

(Telegraf.rs)