Prvi seks imao je sa 14, sa 5 žena ima sedmoro dece, a to je tek početak ove neverovatne priče

- Dobro je da sam rano počeo, skupio sam više iskustva do 20. - rekao je jednom prilikom Klint na temu seksa i nevinosti

Foto: Profimedia/Entertainment Pictures

Majka Margaret Rut bila je radnica u fabrici, otac Klint takođe je bio radnik, a zbog njegovog posla često su morali da se sele duž Zapadne obale.

Tek u tinejdžerskoj dobi Klinta Istvuda juniora (89), koji je rođen 31. maja 1930. godine, porodica se skrasila.

Konačni dom stvorili su u Pidmontu u Kaliforniji, a Klint ima završenu srednju tehničku školu. Svedoci vremena godinama posle prepričavali su kako je oduvek bio "malo svoj", što dokazuju i neki podaci iz tinejdžerskog doba. Priznao je, nije mu bilo teško, kako je nevinost izgubio sa samo 14 godina, i to sa pet godina starijom komšinicom koja ga je čuvala dok je bio klinac.

- Dobro je da sam rano počeo, skupio sam više iskustva do 20. - rekao je jednom prilikom Klint.

Kad je imao 19, bio je u vezi sa profesorkom iz srednje škole. Kada ju je ostavio, ona to nije želela da prihvati, pa je pretila ubistvom. Klint je tada reagovao - a moći ćete da zamislite njegov izraz lica - baš kao u filmovima - ledenog pogleda i blagog, jedva vidljivog osmeha.

- Moglo bi se reći da je bio mali nesporazum oko toga kako shvatamo ozbiljnost te veze - objasnio je Istvud.

Klint Istvud, Foto: Profimedia/Entertainment Pictures

Nakon srednje škole došlo je vreme rada, a to Klintu nije bio problem. Radio je na benzinskoj pumpi, bio je vatrogasac, a svirao je i u jednom baru.

Mobilizovan je 1950. godine, ali je njegov avion srušen iznad Pacifika, severno od San Franciska. Bio je lakše povređen, a s obzirom na to da je morao da svedoči o nesreći izbegao je odlazak u rat.

Libido je i dalje bio na nivou, pa je išao i na sastanke na slepo.

Na takvom jednom, a bilo je leto 1953., upoznao je Margaret Džonson sa kojom je započeo vezu. Istovremeno se viđao sa još jednom devojkom, koja je ubrzo ostala u drugom stanju.

Kako nije imala Klintovu podršku, njihovu ćerku, za koju Klint navodno nikada nije pitao, dala je na usvajanje.

Meril Strip, Bredli Kuper i Klint Istvud, Foto: Tanjug/AP

Margaret se za Klinta udala šest meseci nakon što su se upoznali. Krajem pedesetih počeo je da glumi u filmovima B produkcije, a probio se početkom šezdesetih, tad još kao relativno nepoznat, u špageti vesternima Serđa Leonea "Za šaku dolara", "Za dolar više" i "Dobar, loš, zao".

Njegovo "šaranje" i varanje žene postalo je uz slavu i novac još lakše i intenzivnije.

Glumica Mami Van Doren priznala je da je sa njim godinama bila u vezi, a da su ljubav vodili i na filmskom setu. U naponu snage našao je još jednu - igračicu Roksen Tunis, koja je takođe bila u braku. U vezi su dobili prvu Klintovu zakonitu ćerku - Kimber.

I to je pokušao da sakrije, ali je jedan američki dnevni list otkrio njen rodni list. Navodno je Margaret bila sa svime upoznata i dopuštala mu je "izlete", samo kako bi ostao do kraja uz nju.

Klint Istvud i Doris Dej, Foto: Tanjug/AP

Istovremeno mu je na filmskom području išlo sjajno, pogotovo nakon "U orlovom gnezdu", gde je bio sporedni glumac uz Ričarda Bartona, a za to je dobio 800.000 dolara.

Tek mu je tad, čini se, do kraja krenulo i na poslovnom i na privatnom planu. Filmovi i žene su se "lepile" za njega. Samo se dva puta ženio, druga supruga bila je Dina, a sa pet žena dobio je pet ćerki i dva sina. Između dece je bila velika razlika u godinama pa dok nije dobio unuke, voleo je da se šali.

- Budući da mi moja deca još nisu "dala" unuke, imam dvoje svojih - rekao je za dvoje najmlađe dece Franćesku Rut (rođena 1993.) i Morgana 1996.)

Klint Istvud, Foto: Promo

Privatni život, na svu sreću po filmsku istoriju, nije uticao na njegov rad. Teško je nabrojati sve sjajne filmove u kojima je glumio, režirao, bio producent ili sve troje.

Pažnju na sebe glumački je skrenuo sa špageti-vesternima i tzv. dolarskom trilogijom, a proslavio se kao "Prljavi Heri".

Bile su tu još uloge u "Mostovi okruga Madison", “Na vatrenoj liniji”, “Nepomirljivi”, “Dozvola za ubistvo", “Devojka od milion dolara, “Grand Torino”...

Filmovi “Nepomirljivi” i “Devojka od milion dolara” doneli su mu Oskara za najbolji film i najbolju režiju.

Klint na snimanju svog filma "The Mule" u junu 2018. godine, Foto: Profimedia/Backgrid USA

U tim je filmovima bio nominovan i za glumu, ali Oskara nije osvojio u toj kategoriji. Ipak, jeste još dva - za najbolju glumicu Hilari Svon za sporednu ulogu Morgan Frimen.

Snimio je i sjajan film 2003. godine, "Mistična Reka".

Film je ukupno bio nominovan za šest Oskara, a nagrađeni su Šon Pen za najbolju mušku ulogu i Tim Robins za sporednu.

(Telegraf.rs/24sata.hr)