Živela je kao beskućnica, pokušala da se ubije, sada je jedna od najtraženijih svetskih glumica

Hale Beri imala je trnovit put do uspeha

Holivudska diva Hale Beri (53) danas je jedna od najplaćenijih glumica na svetu, no život ove zvezde nije bio ni malo lak i jednostavan. Prošla je skoro sve faze u životu, pa je tako od beskućnice stigla do samog vrha Holivuda zahvaljujući talentu i lepoti koju poseduje.

Pre nego što je postala Oskarovka, glumica je otkrila da je neko vreme morala da provede u prihvatilištu za beskućnike dok je pokušavala da se probije do holivudskog trona.

- Početak je bio jako težak, sa samo 21 godinu preselila sam se u Njujork i tamo započelu svoju karijeru. Kada sam uzela svoj prvi novac od modelinga i tada sam pomislila: Oh to je to imam nešto novca. Prva tri meseca mog života u Njujorku imala sam novca, međutim kasnije sam ostala bez novca i bila sam prinuđena da pozovem majku i zamolim je da mi pošalje nešto novaca i pomogne mi. Na sve to ona mi je samo kratko odgovorila sa NE - ispričala je Hale za magazin "People".

Nakon nekoliko manjih uloga u televizijskim serijama, njeno prvo značajno pojavljivanje i proboj desio se u komediji "Bumerang" u kojoj joj je partner bio Edi Marfi. Od ovog ostavrenja Hale je zaigrala još u par ostavrenja u kojima je uspela da skrene pažnju na sebe. Ona je za ulogu u filmu "Predstavljamo vam Dorti Dendridž" nagrađena Emijem i Zlatnim globusom, a za ulogu u filmu "Bal monstruma" je i dobitnica prestižne nagrade "Oskar".

Hale Beri Foto: Tanjug/AP

Najpoznatija je po ulogama Ororo Monro i Stormi u filmu "X-man" gde se pojavila čak u tri serijala i Bondove devojke Džinks u ostvarenju "Umri drugi dan".

I dok je na poslovnom polju nizala samo uspeh za uspehom, u ljubavi i nije imala toliko sreće. Hale se udavala četri puta, a nakon prvog razvoda od muža Dejvida Džastina pokušala je da se ubije.

- Već sam osetila miris benzina, kada mi se po glavi počela vrteti mamina slika kako me u garaži pronalazi mrtvu. Tada sam odustala - glumica je iskreno rekla u jednom intervjuu pre desetak godina.

Sreću nije imala ni sa ostalim partnerima Erikom Benetom i modelom Gabrijeom Obri od kojih se takođe razvela vrlo brzo. Iz trećeg braka sa Gabrijeom ima ćerku, a iz četvrtog sa francuskim glumcem Olivijem Martinezom ima sina.

(Telegraf.rs)