"Kako možete svedočiti klanju, a da to ne utiče na vas?" Slavni Džoker se udružio sa kokoškama

- Ne želim uzrokovati bol drugom živom saosećajnom biću. Ne želim mu oduzimati decu - rekao je glumac

Hoakin Finiks, Foto: peta.org

Glumac Hoakin Finiks (44), najpoznatiji po ulozi Jokera, postao je zaštitno lice PETE, s njegove fotografije u okviru PETINE kampanje osvanule us na bilbordu u Tajms skveru, u Njujorku, piše

- Svi smo mi životinje - poručio je Hoakin koji se odavno odlučio da bude vegan, a vegantvo mu je i najvažnija stvar u životu.

Ne želim uzrokovati bol drugom živom saosećajnom biću. Ne želim mu oduzimati decu. Ne želim ga prisiljavati na zatočeništvo i tovljenje samo kako bi bilo zaklano. To je apsurdno i divlje. Ne mogu razumeti kako možete svedočiti tome, a da to ne utiče na vas. Tu je sigurno i uticaj koji sve to ima na našu oklinu, a koji je razarajući - rekao je glumac..

Joaquin Phoenix, Foto: Guliver/Rich Fury/Getty Images

Finiks je vegan je od svoje treće godine, a za prava životinja se bori čestvovanjem u raznim kampanjama, a u junu ove godine, u Holivudu je priredio okupljanje povodom Nacionalnog dana prava životinja.

Na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu u septembru, Hoakin se pridružio veganskim demonstacijama lokalne organizacije za prava životinja.

Video: Ona je najuspešnija mama Holivuda

(Telegraf.rs)