Holivud na nogama zbog smrti Afroamerikanca! Policajac ignorisao vapaj čoveka koji moli za život

Policajac ga je na zemlji držao najmanje sedam minuta, a on je u suzama vikao: "Molim te, ne mogu da dišem... Molim te, čoveče..."

Poznati užasnuti onim što se desilo/Printskrin: YouTube/Ljupka Stevic, Tanjug/AP, Justin Bieber, The Telegraph

Smrt Afroamerikanca Džordža Flojda (46) tokom policijskog privođenja izazvala je bes građana Minesote, ali i bes čitave nacije, među kojima su i brojne slavne ličnosti.

Među onima koji su izrazili svoj bunt povodom tragičnog događaja su Snup Dog, Džastin Biber, Kardi Bi, a pridružila im se i Adrijana Lima.

Džordž Flojd preminuo je u ponedeljak, 25. maja u Mineapolisu, od posledica brutalnog hapšenja od strane policajca koji je klečao osumnjičenom muškarcu na vratu, dok je on bespomoćno vikao: "Ne mogu da dišem, ne mogu da dišem", objavila je agencija Associated Press.

U hapšenje su umešana četvorica policajaca čiji identitet još nije otkriven, a koji su pod istragom koju sprovodi FBI i Biro za zločine u Minesoti. Protesti građana zbog smrti Afroamerikanca i dalje traju.

Slavne ličnosti uznemirio je i zgrozio snimak intervencije snimljen od strane svedoka, koji je postao viralan na društvenim mrežama, a na kojem se jasno vidi kako je nesrećni Džordž prikovan za pod dok se bori za vazduh, a policajci ne reaguju na njegov vapaj.

Slike jezivog hapšenja:

Tragičan događaj uznemirio je poznate ličnosti, koje su se oglasile na društvenim mrežama u želji za pravdom.

Snup Dog napisao je: "Nema pravde, samo smo mi".

Džastin Biber osudio je incident navodeći kako je to čist rasizam i objavio snimak uz komentar:

- Ovo mora prestati! Ovo mi je apsolutno bolesno. Ljut sam što je ovaj čovek UMRO. Tužan sam. Rasizam je zlo. Moramo da pustimo glas! Molim vas, ljudi. Žao mi je, Džordž Flojd.