Slavni Volter Vajt (64) iz serije "Breaking Bad" pobedio korona virus: Sad hoće da pomogne drugima

Čuveni Volter Vajt je donirao krvnu plazmu nakon što se brzo oporavio od korona virusa, kako bi pomogao u pronalasku vakcine

Brajan Kranston; Foto: Tanjug/AP

Američki glumac, producent i reditelj Brajan Kranston (64) je u četvrtak popodne otkrio da je imao korona virus i da se već oporavio, a sada donira krvnu plazmu, kako bi se njegova antitela iskoristila u pronalasku vakcine protiv Covida-19.

64-godišnji glumac koji se proslavio ulogom Voltera Vajta u seriji "Breaking Bad" je otkrio da je nedavno bio bolestan u video snimku koji je snimio dok je donirao krvnu plazmu.

Glumac se snimao dok su mu vadili krv i svoje iskustvo podelio sa 2,5 miliona pratilaca, pa im rekao da treba da shvate Covid-19 ozbiljno i da se pridržavaju mera kako bi sprečili širenje virusa.

Kranston je tom prilikom imao razbarušenu kosu i zaštitnu masku na licu, kao i naočare za vid.

- Želim da vam kažem da sam imao Covid-19. Srećom, sa veoma slabim simptomima i onda sam pomislio da mogu nešto da uradim za sve ostale – započeo je.

Doktor koji je bio sa njim je objasnio da se krv stavlja u centrifugu, kako bi se tečnost podelila na crvena krvna zrnca, trombocite i plazmu. Kranstonova plazma bi trebalo da sadrži antitela koja telo koristi u borbi protiv korona virusa.

- Ne zaboravite da perete ruke, da budete socijalno distancirani i da nosite masku! -  upozorio je na kraju svog video klipa.

Podsetimo,njegov video snimak je objavljen dan nakon što se saznalo da je preko 150.000 Amerikanaca umrlo od ove bolesti.

Video: Javne ličnosti koje su bile pozitivne na korona virus

(I.T.)