Jedna zemlja - jedan tim: Pesma Tijane Rajković koja je osvojila Đokoviće i celu Srbiju (NOVO)

Mlada pevačica otkriva kako je, zahvaljujući Srđanu Đokoviću njena pesma postala nezvanična sportska himna Đokovića

Postoji bezbroj dobrih pesama. Samo retke dobiju tu privilegiju da ih neko nekada i snimi, uglazbi, otpeva... Najveći broj ostane zauvek samo u nama i ljudima oko nas. Pesma "Jedna zemlja - jedan tim" i njen autor Tijana Rajković imali su tu sreću da ih čuju Srđan, a potom i Novak Đoković i onda je dobila i svoj muzički život.

Poslušajte je kako zvuči u Love&Live studiju Telegraf musica!

Tijana Rajković otkrila je kako je uopšte došlo do toga da njeno autorsko delo oživi: - Radeći na mom projektu „Poruke za Budućnost“ čiji je cilj da naše znamenite ličnosti ostave svoju poruku sadašnjim i budućim generacijama, napravila sam i intervju sa Srđanom Đokovićem, kaže Tijana za Telegraf, i dodaje:

- Razgovor koji smo vodili bi na svakoga ko u svome srcu nosi svoju zemlju ostavio ogroman utisak. Jedna od Srđanovih rečenica koje su ostale da odzvanjaju u mojoj glavi je bila upravo ta – da je poslednji momenat da se ujedinimo kao narod i da ćemo nestati ukoliko to ne uradimo. Koju nedelju kasnije Novak je ušao u 311 nedelju na svetskom teniskom vrhu, a ja sam još uvek razmišljala o razgovoru koji sam vodila sa njegovim ocem. Inspirisana prvenstveno tim intervjuom, a u isto vreme i pod utiskom Novakovog istorijskog uspeha, napisala sam tekst pesme „Jedna zemlja – jedan tim“. Čitajući je Srđanu, u društvu njegovih prijatelja i moga oca, Noletov otac je rekao da ovo ne sme ostati samo poezija, već da mora da se peva. Sa nama je u tom momentu sedeo i Zoran Jagodić Rule koji je istog dana napisao muziku na moj tekst., a ubrzo nakon toga Nino Ademović je uradio aranžman. Pesma je prvi put zvanično puštena na Srbija Openu, a prvi put uživo otpevana pred porodicom Đoković, kaže Tijana Rajković, koja je pored ove u našem studiju otpevala još dva hita.

Printskrin: B92, Foto: Tanjug/AP

Iako nije nameravala da joj muzika bude osnovni životni poziv, Tijana priznaje da je prijatno iznenađena brojnim pozitivnim reakcijama na njen muzički debi:

- Moj fokus je godinama unazad na kulturi i njenom podsticanju i razvitku. Završila sam novinarstvo i trenutno završavam master studije za kulturologa. Muzikom se nikad nisam bavila profesionalno, ali ona je uvek bila najbitniji deo mene. Bila sam deo hora i solista „Abraševića“, a kasnije hora „Kraljica Marija“. Svoje dvanaestogodišnje iskustvo u fotografiji i organizaciji izložbi i manifestacija stekla sam u porodičnom studiju „Kaktus“. Dobitnica sam Zlatne značke za doprinos kulturi Srbije i počasni sam član japansko-srpskog društva u Tokiju, zaključuje pretalentovana Tijana Rajković.

Foto: Telegraf

Zapratite Youtube kanal Telegraf music , uživajte i uskoro očekujte nove i stare velike hitove i nove vrhunske muzičare i pevače. Samo uživo. Samo akustično. Samo jako i dobro. Jer muzika je ljubav - Love&Live!

NAPOMENA: Poštujte autorska prava, poštujte izvođače i izdavače, kupujte legalna muzička izdanja. Love&Live realizuje se uz podršku OFPS-a, SOKOJ-a i Unije diskografa Srbije.

Telegraf music