MARKO BOŠNJAK, POBEDNIK PINKOVIH ZVEZDICA: Mislio sam da sam drugi, a onda sam shvatio da sam pobedio!

Vreme čitanja: oko 3 min.

- Ovo je za mene još uvek veliki šok, još nisam došao k sebi. Nisam očekivao da ću biti u finalu - rekao je mali Marko, pobednik druge sezone popuarnog muzičkog takmičenja

Čarobni  Marko Bošnjak (12) iz Bosne i Hercegovine, dečak s druge planete, po mišljenju mnogih, bio je jedan od favorita od samog početka tamičenja, a publika je sinoć izglasala da je upravo on, s razlogom, pobednik druge sezone muzičkog šoua "Pinkove zvezdice".

PINKOVE ZVEZDICE, FINALE: Neverovatni Marko Bošnjak pobednik druge sezone!

Marko se kroz svih 11 meseci, koliko je trajalo takmičenje, iz emisije u emisiju dokazivao i zasluženo prikupljao samo komplimente, a od žirija je dobijao samo reči hvale. Mnogi su zbog njega ronili suze i nikoga nije ostavljao ravnodušnim.

Plenio je svojim izuzetnim vokalom, skromnošću i nenametljivošću, pa su ga mnogi nazivali "čudom s druge planete", a tako je bilo i sinoć. Ovaj neverovatno talentovani dečak stigao je do samog vrha i poneo titulu "Pinkove zvezdice".

- Ovo je za mene još uvek veliki šok, još nisam došao k sebi. Hvala svim ljudima koji su glasali i podržavali me ovih 11 meseci... Hvala svakoj čistačici ovde, svakom čoveku koji mi je nameštao stalak za mikrofon, svima stvarno veliko hvala i volim vas sve - rekao je Marko, uzbuđen što je stigao do samog vrha.

Da li planiraš da se baviš pevanjem kada porasteš?

- Naravno. Ja tek imam 12 godina i za sada je to moja želja. Kad porastem može se svašta promeniti, ali za sada imam tu želju.

Ko ti je idol?

Imam puno idola, ali kada bih morao izdvojiti neke, to bi bili strani pevači, kao Džesi Džej, Adel i drugi. Voleo bih da imam karijeru jednog dana kao oni.

Ko ti je za ovih nepunih godinu dana postao najdraži član žirija?

- Svi stvarno. Sve ih volim podjednako. Svi su mi uvek davali super savete i ne mogu nikoga izdvojiti - rekao je Marko, napominjući kako ne zna sa kim bi od domaćih zvezda želeo da snimi duet, jer, kako kaže, ima mnogo kandidata.

Ko ti je bio najveća podrška tokom takmičenja?

- Kao i svima nama, porodica, prijatelji i smatram da bez njih ne bi bilo moguće sve ovo.

Iako nije bilo primetno, Marko je kao iz topa priznao da je imao tremu, te da ga ona nije puštala tokom cele večeri. U samoj završnici se borio sa Martijom, a pobedu ni najmanje nije očekivao...

- Nisam očekivao da ću biti u finalu nikako, ali eto, mislim da je bilo sve super.

Ko ti je birao pesme za večeras?

- Ja sam - sa stidljivim osmehom je ponosno rekao pobednik "Pinkovih zvezdica".

O čemu si razmišljao tokom poslednjeg nastupa? Šta ti je bilo u glavi?

- Kada su bili spletovi, razmišljao sam samo o svim pesmama i pokušavao sam se što više opustiti. Kada smo bili na bini, ja ništa nisam čuo. Mislio sam da je Marijana rekla da sam drugoplasirani i bilo mi je kao ok, i tek sam zapravo posle shvatio šta se desilo...

Za kraj, iskreno je rekao da bi već sada voleo da snimi svoju prvu pesmu, a mi verujemo da će mali Marko, kako ga je publika od milja zvala tokom takmičenja, nastaviti posle ovoga da sija još jače i pretvoriti se u najsjajniju muzičku zvezdu.

Jedno je sigurno, svoj san je ostvario.

Ovako je izgledalo proglašenje pobednika "Pinkovih zvezdica":

A podsetite se još nekih od izvanrednih nastupa Marka Bošnjaka u superfinalnoj večeri, zbog kojih su se svi u studiju naježili:

(B. Bajić)