SIN JOJ JE POGINUO KADA JE IMAO ŠEST GODINA: Teška sudbina pevačice koju je volela cela bivša Jugoslavija

Legendarna pevačica Ksenija Cicvarić proslavila se svojim izvođenjem izvornih pesama

Ksenija Cicvarić, koja je preminula pre 10 godina, bila je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih pevačica na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Imala je fantastičan glas, a izvođenjem izvornih pesama kao što su "Sejdefu majka buđaše", "Oj vesela veselice" i "Milica jedna u majke", osvojila je publiku za sva vremena.

Slavna pevačica iz Crne Gore imala je lepe, ali i teške momente u svom životu. Posle rata, koji je teško podnela, udala se za pilota JAT-a Nikolu Novakovića iz Makedonije, s kojim je dobila troje dece. Budući da je njen muž bio informbirovac, morao je da pobegne. On je na kraju uhvaćen i odveden u logor, piše magazinnina.me.

Nakon što je boravila u Makedoniji, Ksenija se vratila u Podgoricu i radila teške kako bi prehranila decu. Ubrzo je počela da peva, a njen talenat i te kako je bio primetan. Snimila je veliki broj pesama, a njeni koncerti bili su sjajno posećeni.

Budući da nije imala nikakve vesti o svom mužu, preudala se za Miloja Cicvarića. Dva dana nakon što je dobila sina Žarka, njen sin šestogodišnji Vladimir poginuo je u saobraćajnoj nesreći nedaleko od njihove kuće.

Posle se sa porodicom preselila u Beograd, a njena karijera je išla uzlaznom linijom. Postala je veoma popularna, a za Radio Beograd snimila je 72 pesme. Posle smrti muža obolela je od astme. Ksenija Cicvarić preminula je 11. februara. 2007. godine u Beogradu, imala je 72 godine.

Pogledajte kako je Ksenija Cicvarić otpevala pesmu "Sejdefu majka buđaše":

(Telegraf.rs/izvor: magazinnina.me )