Željko Mitrović: "Šifra Despot" je jedan od najznačajnijih projekata "Pinka": Pogledajte trejler za novu seriju Radoša Bajića (VIDEO)

- Odlučili smo se za saradnju sa najboljom i najuspešnijom ekipom, na čelu sa Radošem Bajićem, koji je i producent, i scenarista, i reditelj - izjavio je Željko Mitrović

Kao što je već najavljeno, na televiziji "Pink" u februaru počinje emitovanje serije "Šifra Despot" čiji je autor i režiser Radoš Bajić.

Od 20. septembra, epizode se snimaju gotovo svakodnevno, a na jednom od snimanja na stalnoj lokaciji, u kući glavnog junaka Despota Despotovića, Radoš Bajić ugostio je vlasnika i direktora "Pink Media Grupe", Željka Mitrovića i njegovu suprugu, direktorku programa TV Pink, Milicu Mitrović.

TV Pink bila je lider u proizvodnji igranih programa, a nakon duže pauze, Željko Mitrović ima velika očekivanja od saradnje sa Radošem, imajući u vidu uspeh svih njegovih dosadašnjih projekata.

- Pre osam, devet i deset godina bili smo lideri u proizvodnji igranih TV programa. U ovom trenutku u arhivi posedujemo više od 1.000 sati serijskog programa i više od 100 filmova u našem vlasništvu. Do prekida kontinuiteta u snimanju igranog programa dovelo je mnogo faktora, pre svega veoma loših tržišnih i finansijskih uslova. Sada kada je situacija značajno bolja, jedan od strateških pravaca i ciljeva jeste produkcija igranih programa. Plan je da već u 2018. godini snimimo između 100 i 150 sati igranog programa, u 2019. godini oko 200 i u 2020. godini čak 250 sati, što znači da bismo svakog radnog dana imali jednu seriju - rekao je Mitrović.

Upravo zbog te pauze, Željko i Milica Mitrović, pažljivo su birali sa kim će sarađivati, zbog čega su se i odlučili za tim produkcijske kuće "Contrast Studios", koji se već dokazao kao najuspešniji na ovim prostorima.

- Ovaj projekat koji sada radimo, "Šifra Despot", jedan je od najznačajnijih, pre svega zato što je prvi veliki posle duže pauze. Odlučili smo se za saradnju sa najboljom i najuspešnijom ekipom, na čelu sa Radošem Bajićem, koji je i producent, i scenarista, i reditelj. I zaista, verujem da je ovaj projekat kvalitetan po svim kriterijumima. Pre svega, moram da pomenem više od 150 glumaca, na 80 lokacija, što samo po sebi govori o tome da je ovo epohalan projekat i ja bih rekao da će biti veoma uspešan - objasnio je Željko Mitrović.

Vlasnik TV Pink potpuno je upućen u scenario ovog humorističkog projekta, koji će gledaoci od februara 2018. godine pratiti na ružičastoj televiziji.

- Scenario je odličan, glavni junak Despot Despotović je programer, odnosno kompjuterski inženjer, koji živi u urbanoj sredini i gledaoci će ga iz epizode u epizodu gledati u najrazličitijim situacijama, dok pokušava da reši razne probleme. Serija po svojoj suštini predstavlja socijalnu komediju, u kojoj se pre svega sukobljavaju, različiti žanrovi, što pobuđuje emociju koja je danas suštinski ključna za gledaoce i komunikaciju sa najširom populacijom, a pre svega televizijskom populacijom. Očekujemo odlične rezultate i prema ovome što smo do sada videli, nemam nikakvu sumnju - zaključio je vlasnik "Pinka".

Serija "Šifra Despot" se snima najsavremenijom tehnikom, na lokacijama u Beogradu, Smederevskoj Palanci, Vrnjačkoj Banji, Irigu, Šapcu i mnogim drugim gradovima i selima širom Srbije, a angažovani su provereni autori, saradnici, filmski radnici i eksperti za proizvodnju, obradu i montažu serijskog TV programa. Režiju, zajedno sa Bajićem, potpisuje Dejan Zečević, istaknuti autor brojnih filmskih, serijskih i dokumentarnih ostvarenja.

Prvi trejler za seriju objavljen je danas, a premijerno emitovanje serije "Šifra Despot" zakazano je za februar 2018. godine na programima TV Pink širom regiona.

Pogledajte trejler za seriju "Šifra Despot":

(Telegraf.rs)