Bir fest, drugi dan: Sjajni Nele Karajlić napravio žurku na krcatom Ušću, zajedno sa njim svirao i legendarni košarkaš! (FOTO) (VIDEO)

Čuveni muzičar bio je impresivan, a sa svojim bendom izveo hitove kao što su "Dan republike", "Djevočice kojima miriše koža", "Gile Šampion", "Guzonjin sin" i druge

Drugo veče Bir festa obeležio je sjajni Dr Nele Karajlić. Čuveni muzičar priredio je žurku za pamćenje pred mnogobrojnim ljudima koji su ispunili beogradsko Ušće. Velicanstbeni Nele, odeven u belo odelo i šajkaču, izašao je iz belog sarkofaga i zapevao veliki hit "Bos ili hadžija"', dok ga je publika pratila u glas.

Počeo Bir Fest: Riblja Čorba slavila rođendan, Aerodrom oterao kišu! (VIDEO) (FOTO)

Nakon prve pesme obratio se prisutnima na njegovom nastupu.

-Dobro veče, Beograde - rekao je roker i zapevao poznate stihove hita"Zabranjenog pušenja" "Javi mi"

Publiku je "hipnotisao" neverovatnom energijom, a u jednom trenutku Nele je poprskao publiku vodom.

- Dame i gospodo, 'ajde da se vise ne za*ebevamo, ovo je bio predprogram... - obratio se roker publici.

Publika na Ušću mogla je čuje vanvremenske hitove kao što su "Dan republike", "Djevočice kojima miriše koža", "Gile Šampion", "Guzonjin sin"... Nele napravio performans za pamćenje. Silazio je u publiku, sa tom istom publikom radio je i vežbe.

Imao je goste. Prvo su mu se na sceni pridružili članovi duvačkog ansambla Vatrogasnog društva "Mala Moštanica", a na bini, nešto kasnije, bio je i legendarni košarkaš Dino Rađa, koji je svirao gitaru. Zajedničkim snagama izveli su hit "Zenica bluz".

Koncert je trajao više od sat i po.

- Vidimo se na Tašmajdanu sledeće godine - rekao je Nele, kojeg je publika, zajedno sa njegovim sastavom i gostima, pozdravila gromoglasnim apaluzom.

Evo fotografija sa koncerta.

(Dragana Janković/V.Đ.)