Šaban, jedini i pravi kralj boema zauvek: Volim onaj kockasti čaršav, u kafani sam maltene rođen (VIDEO)

- Fudbal sam sanjao noćima, sanjao sam kakve akcije da napravim. U klubu sam uvek bio najbži, najlucidniji, to je se tada cenilo - govorio je Šaban

Otišao je kralj. Kralj narodne muzike, kralj kafane, kralj boema. Narodni melos pretrpeo je udarac čije će se posledice, na veliku žalost, tek osetiti.

Ipak, u ovom teksu nema jeftine patetike i više neće biti nepotrebnog razbacivanja epitetima koji bi mogli da opišu Šabana Šaulića.

Prošle godine u Beogradu, u Skladarliji održana je izložba od "A do Šabana". Tom prilikom Šaban je govorio koliko voli kafanu, fudbal, ah taj fudbal, a prikazana je i retka fotografija na kojoj je sa majkom Ildom.

Šaban Šaulić (1951-2019) Foto: ATA Images

- Ja sam ceo život kafanski čovek. Znaju moji prijatelji i kolege da volim onaj kockasti čaršav. To sam ja, ma kakvi... Tu sam maltene i rođen. Ja kao klinac, momčić sam bio po kafana šabačkim, sa drugarima i uvek su bili takvi čaršavi i uvek me podseti na mladost. Evocira uspomenu na mladost i nešto što sam uvek voleo - rekao je Šaban tada okružen uspomenama iz svoje bogate karijere. U videu na početku karijere pogledajte fotografije i memorabilije koje su obeležile Šabanov život i poslušajte sa koliko je ljubavi govorio.

(D. Ivanović/M. Pantić)