"Stršljen" ju je proslavio, a u Americi je igrala sa Džej Lo! Ovako danas izgleda Mirjana Joković

Mirjana je tokom osamdesetih i devedesetih važila za jednu od najpopularnijih glumica na našim prostorima, a u jeku slave odselia se u Ameriku

Mirjana Joković u filmu "Stršljen"; Printskrin: Youtube/cinemadesignbg

Mirjana Joković (52) tokom osamdesetih i devedesetih godina važila je za jednu od najpopularnijih glumica na našim prostorima, a onda se u jeku slave odselila se u Ameriku.

Na veliku radost onih koji je vole Mirjana se vratila u Srbiju, a sinoć se, 28. februara, pojavila na svečanom otvaranju međunarodnog filmskog festivala - FEST u Sava centru, gde ju je malo ko na prvi pogled prepoznao.

Ova glumica je svoje detinjstvo provela u Zambiji gde je njen otac radio kao industrijski inženjer. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti, a u klasi sa Draganom Bjelogrlićem, Draganom Petrovićem Peletom, Srđanom Žikom Todorovićem, Vesnom Trivalić i Slobodnaom Bodom Nikolićem.

Mirjana Joković (u sredini) na otvaranju FESTA 2020, Foto: ATA Images

Mirjana se proslavila ulogama u serijama "Kamiondžije", "Sivi dom", te filmovima: "Zaboravljeni", "Mala", "Podzemlje", "Bure baruta", dok je u ostvarenju "Stršljen" igrala rame uz rame sa čuvenim glumcem Ljubišom Samardžićem.

Koliko je bila omiljena u narodu govori i činjenica da se 1988. godine čitava nacija pobunila, jer Mirjana nije dobila Zlatnu arenu za filmove "Zavoravljeni" i "Put na jug".

Davne 1993. godine donela je odluku da se preseli u Amerku, tačnije Los Anđeles gde je nastavoila sa svojom glumačkom karijerom. Igrala je u holivudskim filmovima poput: "A better way to die", "Private Property"...

U filmu "Maid in Manhattan" iz 2002. godine Mirjana je sa proslavljenom Dženifer Lopez igrala sobaricu.

Mirjana Joković na otvaranju FESTA, Foto: ATA Images

Trenutno je zaposlena kao direktorka glumačke preformanse i radi kao nastavnica glume na Kalifornijskom fakultetu umetnosti, koji se nalazi u blizini Los Anelesa.

Kada se Mirjana pojavila na svečanom otvaranju FESTA sve oči su bile uperene u nju, a glumica je i nakon tri decenije prava lepotica.

Ova Rođena Užičanka igra u kanadskom filmu "Easy Land", debitantskom ostvarenju srpsko-kanadske rediteljke Sanje Živković.

Reč je o drami koja govori o iskustvu imigranata, mentalnim bolestima i slojevitom odnosu između majke i ćerke. Glavnu ulogu tumači Nina Kiri, koja je deo ekipe HBO serije "Sluškinjina priča".

Nina tumači tinejdžerku koja sa majkom Jasnom (Mirjana Joković) pokušava da stvori novi život u Kanadi. Iako talentovani arhitekta, ona ima mentalne probleme, koji i njoj i njenoj ćerki otežavaju prilagođavanje na sredinu.

Video: Džej Lo prošetala dijamante od 9.000.000 dolara!

(D. J.)