Isidorina doktorka govorom rasplakala prisutne: "Ovako je glasila njena poslednja poruka..."

Isidora je preminula 5. avgusta nakon borbe sa opakom bolešću

Ksenija i Dragana, Foto: Telegraf.rs

Na komemoraciji Isidori Bjelici koja je preminula 5. avgusta nakon dugogodišnje borbe sa rakom, govor je održala njena doktorka i prijateljica iz detinjstva, Dragana Papić Grujić.

- Isidora je bila najveći intelektualac. Najviše smo od Isidore učili o ljubavi, zalagala se da se ljubav kao predmet uvedu u škole. Bila je borac. Među našim zadnjim prepiskama napisala mi je da smrt ne postoji, da je to premeštaj - pričala je Dragana, dok je Sava centrom odzvanjao jecaj.

- Bila je vanvremenska, vanserijska, bila je apsolutno svoja, ali u isto vreme naša. Imala je vremena uvek za prijatelje, dok je čekala hemioterapiju ona je mene tešila i davala mi nadu. Volela je da se druži i da se zabavlja - ispričala je doktorka.

- Isidora je jako volela pesmu "Ivanova korita", gde jedan stih kaže "ne pomažu ni lekari ni travari", a mi smo pevale "ne pomažu ni lekari ni šamari" - rekla je Isidorina dugogodišnja prijateljica.

Opelo će se održati danas, 8. avgusta, na Novom groblju sa početkom u 15:45, nakon čega je kremacija u 16:15.

Isidora je rođena u Sarajevu 10. decembra 1967. godine, gde je i završila gimnaziju. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (odsek dramaturgija) i magistrirala sa tezom "Tehnotriler kao savremeni oblik tragedije".

Bila je u braku sa Nebojšom Pajkićem s kojim je imala dvoje dece, Lava Grigorija i Vilu Evangelinu.

Autor je više od 40 knjiga posvećenih različitim generacijama, a pored toga pisala je više pozorišnih komada i radio drama.

Rediteljka je filma "Dorćol-Menhetn", a u pozorištu je režirala "Sarajku u Beogradu" i komediju svog supruga Pajkića, "Marhatana".

Kao TV autor radila je nekoliko projekata, od toga "Klot-Frket" na BK televiziji i BN televiziji, i "Isidorin ljubavni vodič" na televiziji Metropolis.

(Telegraf.rs)