"Da se nije desilo devojčicama koje sam gledao kako rastu...": Biković dao podršku Mileni i Ivi

U javnosti se ipak postavlja pitanje zašto neki od glumaca i dalje ćute, uglavnom oni koji su pohađali školu Mike Aleksića

Foto: ATA Images, Nikola Tomić

Glumica Milena Radulović "sledila" je javnost kada je u subotu 16. januara izašla vest da ju je poznati profesor glume Miroslav Mika Aleksić silovao i zlostavljao u periodu kada je imala 17 godina, a prvenstveno njene kolege i koleginice koje su joj istog trenutka pružile podršku.

Naime, većina glumaca se odmah oglasila kako bi joj ukazala da je učinila ono što treba i svaka žrtva psihičkog ili fizičkog nasilja da uradi, a to je da prijavi zlostavljača.

U javnosti se ipak postavlja pitanje zašto neki od glumaca i dalje ćute, uglavnom oni koji su pohađali školu Mike Aleksića.

Međutim, ovo nije slučaj sa Milošem Bikovićem koji je na svom Instagram storiju objavio ilustraciju lika svoje koleginice Milene Radulović u vidu podrške.

- Oduvek si bila borac - napisao je on.

Nešto kasnije, Biković je u drugoj objavio detaljnije izneo mišljenje o celoj situaciji koja se dsila u prethodnih nekoliko dana.

- Milena je moja prijateljica, moja hrabra prijateljica i to sam oduvek znao i kada je gledao na ispitima na FDU i dok smo radili u Rusiji zajedno. Iva je divna mlada umetnica, iz moje pozorišne kuće, bio sam asistent na njenoj klasi, i sada je pokazala koliko je zrela. Da se nije desilo u momo bliskom okruženje, mojim prijateljicama, mojim koleginicama, devojčicama koje sam gledao kako rastu u divne mlade žene i umetnice, verovatno nikad ne bih znao koliko to može da bude strašno - objasnio je Miloš.

- One znaju da imaju moju ljubav i moju podršku. Njih dve, i sve moje koleginice, ali i bilo koja žena koja se ikada našla ili će se naći u sličnoj sitaucij. Nisi sama. A svi oni koji broje glasove podrške, lajkove, ili krvna zrnca - prave od ove teme ono što ona nikad ne sme da postane. Možda ne zanju šta rade, ne odobravam i ne učestvujem. Ovom prilikom želeo bih da ohrabrim i ostale žene koje su imale slično iskustvo da istupe i progovore - napisao je Biković.

Podsetimo, među prvima koji su Radulovićevoj pružili podršku i stavili joj do znanja da u ovoj situaciji nije sama jeste i Miodrag Radonjić, koji je išao u Aleksićevu školu glume.

- Ovo je pre svega veliki šok za sve nas koji smo išli u dramski studio kod Mike i koji smo bili upućeni u njegov rad. Velika hrabrost je očigledno bila poterebna da Milena od tome progovori - počeo je objavu Miodrag.

Ja sam u dramskom studiju bio od petnaeste do osamnaeste godine i moram priznati da nisam mogao ni da naslutim da se u kancelariji pored studija dešavaju takve grozote. Nijedan znak nije na tako nešto upućivao - napisao je glumac na Instagramu.

(Telegraf.rs)