Suze radosnice: Poznate ličnosti ispratile dečicu u 1. razred, a najviše se priča o Noletovom sinu

Novak i Jelena upisali su svog sina Stefana u privatnu školu

Novak Đoković i sin Stefan / Foto: Profimedia/VALERY HACHE

Deca poznatih, spremna su za novo poglavlje života, kao i brojni drugi mališani, koji su danas, 1. septembra, postali školarci. Suze radosnice, ponos, sreća i strah od jutros su u domovima javnih ličnosti.

Sin Novaka i Jelene Đoković, Stefan, danas je krenuo u prvi razred u jednoj privatnoj školi, a iako se očekivalo da će časove pohađati na engleskom jeziku, odlučeno je da nastavu sluša na srpskom.

- Nastava je na srpskom. Kada su birali školu, bilo im je presudno da ne sputava kreativnost, da razbuktava potencijal i pruži okruženje i plan nastave koji će detetu dati priliku da bezbrižno odrasta i skupi pregršt znanja. Ono što je zanimljivo jeste činjenica da u ovoj školi časovi ne traju 45 minuta, nema zvona, a učitelji mališane uče da kritički razmišljaju i praktično primenjuju znanja. Takođe, Stefan će naučiti sve o srpskoj kulturi i istoriji, a nastavni kadar je odličan – otkrio je izvor blizak porodici Đoković.

U pitanju je jedna privatna škola, a Jelena i Novak pažljivo su birali u kakvom okruženju će boraviti njihov naslednik.

- Novak i Jelena su odlučili da će njihov sin imati detinjstvo, koliko je to moguće, kao i ostala deca, te drugare iz škole sa kojima će se družiti i raditi domaće zadatke baš onako kako su to i oni radili. Odluka da će Stefan ići u srpsku školu doneta je još početkom ove godine kada je mališan upisan u jednu privatnu školu, koja ima poseban način rada sa mališanima. Jelena i Novak su posvećeni tome da mu objasne kako će izgledati njegove obaveze - rekao je nedavno izvor upućen u planove Đokovića.

- To ujedno znači da će ubuduće Novak i Jelena biti stacionirani u Srbiji, na tome je najviše i insistirala Jelena jer smatra da kada počnu obaveze oko škole nije dobro za mališane da se stalno sele i putuju sa turnira na turnir kako bi pratili Novaka. Naravno, oni će i dalje biti uz tatu kada god to mogu, ali će pravila diktirati Stefanove obaveze oko škole i Tarin vrtić (Novakova i Jelenina mlađa ćerka, prim. aut.). Svi su uzbuđeni zbog novog koraka u odrastanju Stefana, a posebno bake i deke koje uveliko razmišljaju o školskim obavezama. Jelena je ta koja je sina već uveliko uputila u obaveze koje će imati i kako će izgledati njegov život kada prvog septembra kroči u školu, te će ona najviše sa njim i raditi.

- Ona u tome uživa i svakako je neko ko je pročitao dosta knjiga na temu roditeljstva i obrazovanja, pa se polasku sina u školu raduje kao da ona kreće. Ona je posvećena majka i ovo je za nju važan korak. Dugo je birala školu u koju će ići Stefan, pa joj se program u ovoj najviše dopao. Novak i Jelena ne kriju koliko im je vaspitanje i dobro obrazovanje naslednika bitno, a kako su želeli da mališani nauče našu tradiciju i istoriju, rešili su da njihov prvenac krene u školu u domovini. Odabrali su ustanovu u kojoj čas ne traje 45 minuta, roditelji su uključeni u edukaciju, a deci se razvija i kreativnost - zaključuje izvor za Blic.

Polazak u prvi razred, i to po treći put, prolazi i Marija Veljković, jer njena najmlađa ćerka Rosa, postaje školarac.

- Kao da još uvek čujem... "Devojčica, 4150 gr". Bila je velika, roze i imala oči kao dugmiće. Najlepša roze beba na svetu....Zašto ovo pišem... Zato što je 1. septembar, i moja roze beba kreće u školu... Moj zevzek i moja ljubav postaje đak. Srećno svim mamama koje su u "istom sosu - poručila je voditeljka na Instagramu.

U đačku klupu ovog prvog septembra seo je i unuk Nede Ukraden, ponosna baka sreću nije krila.

- Dobro jutro. Spremni za školu?!! Moj unuk Dušan danas je đak prvak! Neka je sa srećom - napisala je pevačica na Instagramu.

Ćerka Ene Popov više neće ići u vrtić, jer započinje novo poglavlje u njenom životu, a bivše voditeljka je posebno emotivna zbog toga.

- Moj prvenac školarac-komarac se zauvek oprostio sa vrtićem. Naravno, kanula mi je suzica, a ne mogu da prepoznam osecanje, da li me hvata panika, uzbuđenje, sreca, tuga, trema ili radost. Predlozi i saveti roditelja u komentarima su vrlo dobrodošli - zamolila je Ena Popov.

Pevačica Ana Štajdohar je otkrila da je vreme da njena ćerka pođe u školu.

- Moja beba krenula u 1. razred!!! -  navela je ponosno Ana, uz fotografiju sa ćerkom, sinom i suprugom.

Video: Jelena Karleuša: Ćerke su mi mali IT stručnjaci! Nika je posebna, ima miljenike u politici...

(Telegraf.rs)