Kancer pankreasa odneo je tri velikana naše scene: Oni su izgubili bitku sa opakom bolešću

- Ne plašim se smrti jer mislim da sam besmrtan, a jedino me brine što možda neću stići nešto da uradim - rekao je Arsić dok se borio sa kancerom pankreasa

Foto: ATA Images, A. Nalbantjan

Pevač Marinko Rokvić preminuo je danas, 6. novembra, u 68. godini, kako je njegova porodica istakla u saopštenju, umro je nakon borbe sa kancerom pankreasa.

Pored Marinka, od kancera pankreasa prerano su nas napustili glumci Tihomir Arsić i Mariko Madžgalj.

Tihomir Arsić preminuo je 7. decemba 2020. godine, a tokom svoje teške borbe sa opakom bolešću otvoreno je pričao o svemu, pa i o smrti.

- Bolest je stvar koju treba normalno da tretiramo. Moja porodica me podržava i imam sreću da me leče sjajni lekari. Ne plašim se smrti jer mislim da sam besmrtan, a jedino me brine što možda neću stići nešto da uradim - rekao je Arsić dok se borio sa opakom bolešću.

- Možda neću stići da se izvinim svima prema kojima sam pogrešio i možda neću stići da pomognem svojoj deci. Imam dve odrasle ćerke i dvoje mlađe dece, kao i unuku. Želeo bih samo zbog njih da budem još prisutan. Verujem da ljudi koji boluju od teške bolesti ostatak svog života treba da provedu radosno - rekao je tada glumac.

Glumac mlađe generacije, Marinko Madžgalj, preminuo je u 36. godini, 26. marta 2016. godine, nkon teške borbe sa kancerom pankreasa. 

Video: In memoriam: Preminuo legendarni pevač Marinko Rokvić

(Telegraf.rs)