Karleuša: Ja, kao Beograđanka i kao najuticajnija, neću dozvoliti da se pripadnici LGBT osećaju manje vredno

Evroprajd, koji je trebalo da se održi septembra u Beogradu, je otkazan, a sada se JK oglasila tim povodom na Instagramu

Foto: Nikola Tomić, Pixabay

Pop zvezda Jelena Karleuša poznata je po tome što je godinama unazad javno podržavala LGBT populaciju.

Evroprajd, koji je trebalo da se održi septembra u Beogradu, je otkazan, a sada se JK oglasila tim povodom na Instagramu.

- Isključila sam komentare zbog užasno bolesnih uvreda u komentarima onih koji se bore za “normalnost”. Valjda oni misle da je normalno mrzeti, vredjati i napadati. E pa neka svoj bes istresaju mami koja ih je tako vaspitala!

- Sa velikim žaljenjem sam prihvatila to da je Pride u Beogradu otkazan. Još strašnije mi je to što se u ovom trenutku dogadjaju nekakve litije gde se umesto ljubavi, tolerancije, jednakosti i slobode za sve, čuju reči mržnje pod maskom “normalnosti”! Mržnja nije normalna, mržnja je bolest. Beograd je grad koji voli i podržava sve ljude, bez obzira na njihovu boju kože, versko ili seksualno opredeljenje! Ja, kao Beogradjanka i kao najuticajnija i očigledno najhrabrija javna ličnost, nikada neću dozvoliti da se naši sugradjani pripadnici LGBT zajednice osećaju manje vredno, jednako ili slobodno! Mržnja nije odgovor i neću je tolerisati - napisala je Jelena ispod fotografije na kojoj je zastava duginih boja.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče, 27. avgusta, da se odlaže Evroprajd koji je trebalo da se održi u septembru.

Vučić je rekao da je odluka doneta u dogovoru sa većinom članove Vlade.

Video: Karleuša o nastupu na Roštiljijadi: U Srbiji ne postoji veganski grad, pevam ljudima a ne kobasicama

(Telegraf.rs)