Australija je pre osam godina prvi put nastupala na Evroviziji: Evo šta bi se desilo u slučaju da pobede

Vreme čitanja: oko 1 min.

Samo jedne godine nisu uspeli da se plasiraju u finale Evrovizije i to kad ih je predstavljala Montain s pesmom "Technicolour"

Foto: Promo

Ponovo se, nakon njihovog prolaska u finale na Evroviziji 2023 u Liverpulu, povelo pitanje šta Australija radi na pomenutom evropskom takmičenju.

Naime, oni su prvi put nastupali 2015. godine na Evroviziji, a malo je poznato i ko je doneo odluku da se ona nađe na spisku zemalja učesnica.

Kao veliki obožavatelji Evrovizije, Australijanci su godinama podizali gledanost, nakon čega su dobili i pozivnicu od saveza European Broadcasting Union (EBU) da učestvuju u istom.

Samo jedne godine nisu uspeli da se plasiraju u finale Evrovizije i to kad ih je predstavljala Montain s pesmom "Technicolour".

Prošle godine Australiju je na Evroviziji predstavljao Šeldon Rajli s pesmom "Not the Same", a takmičenje su završili na 15. mestu.

Zanimljiva je činjenica i da u slučaju pobede Australije na Evroviziji, takmičenje se naredne godine ipak ne bi održalo tamo, već u jednoj od zemalja organizatora takmičenja, takozvane velike petorke, koju čine Velika Britanija, Francuska, Španija, Nemačka i Italija.

Podsetimo, sinoć je održano finale Evrovizije, Švedska je odnela ubedljivu pobedu, a Srbija je završila na 24. mestu.

(Telegraf.rs)