Džeger odgovorio Makartniju na tvrdnju da su Bitlsi bolji od Rolingstounsa: "To je tako smešno"

"To je tako smešno. On je jedna duša od čoveka"

Foto: Profimedia, Profimedia/MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA, Pixabay

Pol Makartni se u nedavnom intervjuu sa Hauardom Sternom saglasio sa njim da su Bitlsi (Beatles) bolji bend od Rolingstounsa (Rolling Stones).

– Njihova muzika ima korene u bluzu. Kad pišu stvari, to sve ima veze i s bluzom. Mi smo imali mnogo više različitih uticaja. Postoji mnogo razlika, i ja volim Stonese, ali saglasan sam s tobom. Bitlsi su bili bolji – rekao je Makartni.

Sada je u intervjuu da Zejnom Lavom za Apple Music, Mik Džeger dobio priliku da prokomentariše ovu izjavu.

– To je tako smešno. On je jedna duša od čoveka. Sasvim je jasno da nismo konkurencija – rekao je Džeger krot iskren smeh, ali odmah i nastavio.

Ako smo ozbiljni, velika je razlika u tome što su Rolingstounsi veliki koncertni bend decenijama i nastupali u prostorima gde Bitlsi nikada nisu ni gostovali, kao na primer Madison Skver Garden s pristojnim ozvučenjem. Prekinuli su pre nego što je započeo taj posao, pravi posao na turnejama.

– Dakle, taj posao započeo je 1969. godine, a Beatlesi to nikada nisu doživeli. Odlično su svirali i ja sam bio tamo, na Shea stadionu. Odradili su sjajno koncert na stadionu. Ali Stonesi su nastavili, 70-ih smo počeli da radimo svirke na stadionima i još uvek ih izvodimo. To je stvarno velika razlika između ova dva benda. Jedan bend, na svu sreću, još uvek svira na stadionima, a drugi ne postoji.

Stounsi su inače novi singl objavili juče, posle osam godina.

(Telegraf.rs)