≫ 

Do kraja neskroman: Pol Mekartni objasnio zašto su Bitlsi bili bolji od Rolingstonsa

Šta vi mislite, jesu li?

  • 2
The Beatles, The Rolling Stones Foto: Profimedia, Profimedia/MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA, Pixabay

Prošloga utorka u eter radijskoga programa popularnog voditelja Huarda Sterna javio se ni manje ni više već sam ser Pol Mekartni, pevač i tekstopisac legendarnih Bitlsa. Između ostaloga, Pol je popularnom radijskom voditelju razasnio zašto su, po njegovom mišljenju, Bitlsi bili "bolji" od Rolingstonsa (Rolling Stones).

Naime, nakon što je sam Stern "bacio udicu" i sugerisao Mekartniju da je liverpulska četvorka bolja od Stonsa, Pol se nije ogradio od te tvrdnje već ju je potvrdio.

Pol Mekartni, Ringo Star Pol Mekartni i Ringo Star / Foto: AP/Tanjug

-  Saglasiću se s tom tezom. Tajna je verovatno u tome što su sve pesme Rolingstonsa imale svoj koren u bluzu, dok su naši horizonti i uticaji bili mnogo širi… U tome leži velika razlika. Volim Stonse, ali slažem se s vama - Bitlsi su bili bolji! - neskromno je rekao Mekartni, prenosi Sound Guardian.

U nastavku razgovora Stern je spomenuo čest uticaj Bitlsa na Stonse, implicirajući da je album "Their Satanic Majestic Request" bio odgovor na "Sgt. Pepper". I s time se Mekartni bez premišljanja saglasio.

- Štogod smo učinili, primetili smo da su Stonsi to za nama ponovili. Otišli smo u Ameriku i ostvarili uspeh, oni su otišli za nama. Napravili smo "Sgt. Pepper", a nakon toga usledio je njihov psihodeličan album. Bilo je mnogo takvih situacija… Bili smo veliki prijatelji. I još jesmo. Divimo se jedni drugima… The Roling Stones su fantastična grupa. Obavezno idem na svaki njihov nastup kad mogu. Stvarno su velik, velik bend - kazao je on.

Mekartni trenutno ne nastupa, budući je koronavirus u potpunosti blokirao znatan deo muzičke industrije. Ipak, najavio je nadolazeći dokumentarni film "The Beatles: Get Back". Film je režirao Piter Džekson, a sastavljen je iz ranije neobjavljenih snimaka nastalih tokom snimanja filma "Let It Be" (1969).

Premda su neki delovi zvučnog zapisa ovoga filma procurili u javnost pre mnogo godina, većina materijala snimljenih tokom originalnog filma "Let it be" do sada još nisu ugledali svetlost dana.

Naime, reditelj filma se dočepao 54 sata materijala koji je pažljivo pregledao. Od njega je sasatavio dokumentarni film koji savršeno oslikava svu složenost odnosa istovremene napetosti, ali i tople saradnje između Džona, Pola i Džordža u to vreme. Premda je premijera filma predviđena za 4. septembar, moguće je da će je koronavirus odložiti.

- Niko ne zna više kada što izlazi, ali realizacija je sigurna s obzirom da iza nje stoji veliko ime kao što je Dizni - rekao je Mekartni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    17. april 2020 | 20:49

    Bitlsi su bolji od Roling Stonsa jer su znatno talentovaniji od njih. U tome je suština.

  • King forever

    17. april 2020 | 16:36

    I jedni i drugi su bleda kopija elvisa prislija... Kralj zauvek...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA