Kako je Tatjana Patic dobila priliku da bude deo legendarnog spota Džordža Majkla za pesmu "Freedom '90"

Tatjana Patic, koja je preminula u 57. godini, je imala odličan odnos sa Džordžom Majklom

Foto: POP-EYE/Rene du Vinage / imago stock&people / Profimedia

Legendarna manekenka Tatjana Patic, preminula je u 57. godini. Bila je jedna od najlepših žena sveta, a svojevremeno je imala tu čast da bude deo čuvenog spota Džordža Majkla za pesmu "Freedom '90".

U razgovoru za britanski The Guardian pre nekoliko godina, Tatjana se prisetila kako je došlo do saradnje sa poznatim muzičarem.

"Prošlo je nekoliko godina i moj agent je zvao da kaže da Džordž želi da budem u muzičkom spotu za njegovu novu pesmu "Freedom '90". Bila sam stvarno iznenađena.... Mnogi ljudi su tada koristili modele u spotovima, ali obično su bili u pratnji muzičara. Džordž uopšte nije želeo da bude u spotu. Zamolio je Dejvida Finčera da ga režira. Doletela sam (avionom) "Konkordom" na dan i snimali smo u Merton Park studiju. To je bio poslednji put da se naš svet sudario.", rekla je Tatjana Patic, koja je za Džordža Majkla imala samo reči hvale.

Tatjana Patic u spotu za pesmu "Freedom '90" Printskrin: Youtube/georgemichael

"Bio je tako divan da radi sa njim – slatko i nežno izgovoreno, suprotno od onoga što mislite da će biti tako ogromna zvezda.", rekla je tada manekenka.

Osim Tatjane Patic, u spotu za pesmu "Freedom '90" su bile brojne lepotice kao što su Naomi Kempbel, Linda Evanđelista, Kristi Tarlington i Sindin Kraford.

Džordž Majkl - "Freedom '90":